Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVEDENA TROJICA MLADIĆA

Naručili bi vožnju pa onda orobili taksista. U osam dana napali su šest uberovaca i ukrali im 5700 kuna

Taksi
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
10.01.2019.
u 12:16

Službenici policije utvrdili su da su mladići počinili ukupno šest kaznenih djela na isti ovakav način u rekordnom roku od 30. prosinca do 6. siječnja

Trojica  nepoznatih  napadača 5. siječnja u 19.40 u Fijanovoj ulici napali su  69-godišnjeg vozača Ubera. Pretpostavlja se da su prvo naručili vožnju, a  kada  ih  je  dovezao  na traženu adresu, jedan od mladića mu je iz ruke istrgnuo 500 kuna, nakon čega su on i njegovi kompanjoni pobjegli. Vozač je slučaj  policiji prijavio 9. siječnja, a zagrebačka policija sada istražuje je  li taj slučaj povezan s drugim sličnim napadima na vozače Ubera koji su se proteklih dana dogodili u Zagrebu.

Takvih napada, prije ovog 5. siječnja za  sada  utvrđenih bilo je šest i u njima su napadači odnijeli ukupno 5700 kuna. Model  postupanja uvijek im je bio isto. Naručili bi vožnju, a nakon što  bi  ih vozač dovezao na traženu adresu, umjesto da mu plate, napali bi ga, uzeli mu novac i pobjegli. U svim tim slučajevima taksisti su kazali da je  bilo  četvero napadača i da su bili mlađi. Trojicu od njih policajci su uhitili nakon napada na taksista k 6. siječnja u 20.20 u Poljičkoj.

Tada su orobili  35-godišnjeg  vozača nakon čega su pobjegli. Policijska patrola na Savskoj  je  ugledala  mladiće  koji  su  odgovarali opisu  koji im je dao taksist,  pa  su  posumnjali  da  bi  to mogli biti počinitelji. No kada su ugledali  policajce  mladići  su pokušali pobjeći. To im ipak nije uspjelo, trojica  od  njih,  dvojica  17-godišnjaka  i  20-godišnjak  su  uhićeni  i privedeni. Ustanovljeno  je da su vozače Ubera po Zagrebu i Velikoj Gorici napadali od 30. prosinca do 6. siječnja. Policija istražuje koliko su točno napada počinili, a za sada ih se sumnjiči za šest.

>>Pogledajte video: Taksist izbacio mladića iz automobila

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Niškorist
Niškorist
12:32 10.01.2019.

Koje su nacionalnosti ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije