Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
neobični krugovi

Napokon pronašli izgubljeni grad Atlantidu? Ovi teoretičari tvrde da znaju gdje je

Atlantida
Foto: Youtube/Bright Insight
1/5
12.09.2018.
u 09:01

Prvi put Atlantidu je spomenuo grčki filozof Platon koji tvrdi da je bila razorena zbog prirodne katastrofe

Izgubljeni grad Atlantida dugo je vremena bio misterij, ali sada su teoretičari zavjera sigurni kako su pronašli mitski otok, prenosi Mirror.

Atlantidu prvi spominje grčki filozof Platon oko 360. godine prije Krista. Prema priči, koja je sada postala  legenda, otok Atlantida potonuo je u more u samo jednom danu jer su njegovi stanovnici izgubili naklonost bogova, a izgubljen je zauvijek. 

Dugo se tražilo mjesto potonuća ovog mitskog grada, a prijašnja nagađanja sugerirala su da se nalazi u blizini Santorinija, Sicilije, Malte, Krete pa sve do Cipra.

Foto: Youtube/Bright Insight

YouTube kanal Bright Insight tvrdi da je otkrivena lokacija u Sahari koja odgovara svim detaljima napisanima o Atlantidi.

Geološka formacija Richat, poznatija pod nazivom Oko Sahare, nalazi se u Ouadaneu, u središnjoj Mauritaniji. Smatra se da je kružna struktura stvorena padom asteroida iako za to ne postoje vjerodostojni dokazi. Znanstvenici su zaključili da je struktura prirodni fenomen.

Foto: Youtube/Bright Insight

Platon je u svojim tekstovima tvrdio da je Atlantida uništena 11600. pr. Kr., što odgovara razdoblju mlađeg Dryasa i teoriji koja sugerira da je komet navodno pogodio Zemlju i prouzročio ledeno doba. Možda je upravo to bio razlog uništenja Atlantide? Sličnostima tu nije kraj.

Prema Google kartama, struktura Richat ima vanjski krug promjera 23,5 km, a u Platonovim zapisima stoji kako je Atlantida imala 127 stadija, koja bi danas iznosile 23,49 km.

Foto: Youtube/Bright Insight

Platon u svojima tekstovima opisuje Atlantidu: "Postojale su alternativne zone mora i kopna koje su se okruživale, postojale su dvije zemlje i tri vode." Ovaj opis vrlo je sličan strukturi Richat kada se gleda iz satelita.

Pogledajte video: Ovo su mjesta koja baš nitko ne smije vidjeti preko Google Mapsa

 

 

Komentara 12

DU
Deleted user
09:28 12.09.2018.

Na antarktici su Amerikanci otkrili veliki drveni grad ispod leda čak se vide piramide koje izviru na nekim mjestima. Još davno prije satelita postojale su karte Antartike bez leda, koje pokazuju kako izgleda kopno Antartike . Tek su u današnje vrijeme znanstvenici potvrdili točnost tih karata. Ako je igdje postojao taj grad Atlantida onda je to Antarktika gdje je grad prvo potpoljen a onda je okovan ledom. Sve se to dogodilo jako brzo, jer neka istraživanja neovisnih istraživača to potvrđuju.

AP
apokalipsadolazi
13:23 12.09.2018.

Svugdje gdje muškarci ne voli žene nešto jako padne da razbije trulex.

AP
apokalipsadolazi
13:26 12.09.2018.

Gdje žene ne vole muškarce tamo i ne treba biti života i civilizacije.I buum.Bi tako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije