Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZATVORENE ŠKOLE I DOMOVI

Opsadno stanje u Parizu: U napadu nožem ozlijeđene najmanje četiri osobe

Policija u Parizu kod mjesta napada
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
25.09.2020.
u 13:06

U napadu su sudjelovala dva napadača

Najmanje četiri osobe su ozlijeđene, od toga dvije teško, u napadu nožem koji se danas dogodio u blizini redakcije satiričnog časopisa "Charlie Hebdo" u Parizu.  U napadu su sudjelovala dva napadača, a kako javlja Le Parisien jedan je osumnjičen uhićen, ali nije poznato je li on počinitelj napada.

U Parizu traje opsadno stanje i nakon što je izašla vijest da je jedan osumnjičenik uhićen. 

Prema izvještajima lokalnim medija, hitne službe otkrile su i sumnjiv paket zbog čega su škole i domovi na tom području zatvoreni, dok traje lov na dvojicu osumnjičenih.  France Info prenosi da je jedan od dvojice osumnjičenih pobjegao u metrou.

Oružje je pronađeno na mjestu napada. Jedan policajac ga je opisao kao mačetu, a drugi je kazao da se radio o mesarskom nožu, prenosi Reuters.

Napad dolazi tri tjedna nakon što je u Parizu održano suđenje za 14 ljudi osumnjičenih za povezanost s domaćim islamističkim militantima koji su u siječnju 2015. napali Charlie Hebdo. Podsjetimo, u napadu prije više od pet godina ubijeno je 12 osoba, a motiv su bile karikature proroka Muhameda koje je ovaj satirički časopis objavio.

Ključne riječi

Komentara 4

ST
stric21
13:33 25.09.2020.

.... ma ništa neobično ..... to kirurzi vrše operativne zahvate ....

BR
Branitelj2020
19:32 25.09.2020.

Relociranje migranata na djelu. Plenković sigurno žali što ovakvih nije više primio u Hrvatskoj.

ZG
zg1985
18:37 25.09.2020.

relociranje u hrvatsku..mi rado primamo talibane

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije