Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Naoružani mještani Raševca brane Srbiju od Kosova

puška
Policija
05.01.2010.
u 10:25

Čuli su se pucnji, a potom se vidjelo naizmjenično osvjetljavanje kuća jakim reflektorima. Požalili su se lokalnoj policiji, ali im je savjetovano da ne uzvraćaju vatru. Zbog toga su se samoorganizirali, naoružali i krenuli u patroliranje.

BEOGRAD - Beogradski B92 danas javlja da se skupina mještana sela Raševac na jugu Srbije u kopnenoj zoni sigurnosti prema Kosovu samoorganizirala i naoružana noću patrolira selom jer su ih uznemirili sporadični pucnji s teritorija Kosova. Mještani tvrde da su jaki reflektori s Kosova osvjetljavali njihove kuće, "a to se do sada nije događalo".

Već s prvim mrakom, tvrde mještani Raševca koji graniči sa Kosovom, čuli su se pucnji, a potom se vidjelo naizmjenično osvjetljavanje kuća jakim reflektorima. Požalili su se lokalnoj policiji, ali im je savjetovano da ne uzvraćaju vatru. Zbog toga su se samoorganizirali, naoružali i krenuli u patroliranje.

- Nije došao nitko iz policije ili vojske pa smo samo uzeli puške i dežuramo - prenosi B92 izjavu mještanina koji ne objašnjava odakle im oružje.

Najpotrebnije su stvari već spakirane i mještani su spremni, ako bude potrebno, napustiti svoje kuće.

B92 podsjeća da su u posljednjih deset godina četiri sela u zoni uz granicu s Kosovom napuštena, a Raševac je naisturenije mjesto prema kosovskoj granici i udaljeno je 30 kilometara od granične crte i ima samo 15 stanovnika. Krajem studenog prošle godine Srbija je u sigurnosnoj zoni prema Kosovu kod Bujanovca otvorila novoizgrađenu vojnu bazu "Jug" koja se prostire na 35 hektara i izgrađeno je 66 objekata, a smješteno je oko tisuću vojnika i vojnih policajaca.

Komentara 26

KA
karlovcankica
02:48 06.01.2010.

nije dosla policija..zato je policija odgovorna ...plase svoje seljanje!

OB
-obrisani-
07:45 06.01.2010.

mali cvrcak je uredništvu VL poznat kao albanac Aristah a.k.a Libela a nama na mom magic.hr chatu kao info_punkt. Ova je usluga besplatna, pretplatite se na tiskovno izdanje VL.

JS
J.Sparrow
20:46 05.01.2010.

Koji ste vi pacenici i ovaj vas list i vi a posebno ovaj PTICA!! pa o ovome ne pisu ni srpske novine i to one lokalne a kamo li da neko komentarise!! a ti PTICO POPUSIS MI OVAJ MOJ SRPSKI PENIS!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije