Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izlijevanje

Nakon što je poplavljeno 67 kuća, počela sanacija nasipa

'07.11.2012., Puscine - Vodostaj rijeke Drave opada a mjestani se bore s ispumpavanjem vode iz svojih domova. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell
07.11.2012.
u 22:09

Građani se upozoravaju da ne piju vodu iz bunara i hidrofora, već isključivo iz javnog vodovoda ili flaširanu vodu

U Pušćinama u Međimurskoj županiji poplavljeno je 115 objekata, od čega 67 obiteljskih kuća, rezime je najveće poplave u tom kraju. Župan Ivan Perhoč danas je za područje općine Nedelišće proglasio elementarnu nepogodu.

U prijepodnevnim satima započela je sanacija nasipa kod Pušćina, koji je u srijedu 1 sat iza ponoći probijen u dužini od 25 metara. Ekipe Hrvatskih voda šljunkom zatrpavaju oštećenja, a ispumpava se voda s poplavljenog područja, podruma i dvorišta. Tijekom dana sanirano je i onečišćenje u podrumu obiteljske kuće gdje se nalazio spremnik s 1000 litara dizelskog goriva. Crveni križ osigurao je 25 posebnih sušila koja će već od jutra biti na raspolaganju vatrogascima koji će pomoću njih sušiti poplavljene prostore.

Općina Nedelišće za pet obitelji dopremila je drva za ogrjev, a isplatit će i 15 jednokratnih pomoći te tri pomoći za kupnju stočne hrane. Djelatnici Centra za socijalnu skrb obišli su ugroženi dio naselja i zbrinuli one koji zbog poplave ne mogu stanovati u svojim kućama. Centar poziva sve građane kojima su kuće poplavljene da im se jave u slučaju potrebe za jednokratnom financijskom pomoći.

Građani se upozoravaju da ne piju vodu iz bunara i hidrofora, već isključivo iz javnog vodovoda ili flaširanu vodu.

Protok Drave na ulazu u Hrvatsku i dalje pada, pa je tako u 18 sati iznosio je 1017 prostornih metara u sekundi. Promet na državnoj cesti Čakovec -Varaždin normaliziran je, a policija je pred večer uklonila i kontrolne punktove.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije