Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štrajk prosvjetara

Nakon pet dana prekid štrajka i na fakultetima, nastavlja se u srednjim školama

Vilim Ribić, Sanja Šprem i Branimir Mihalinec
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
01.10.2015.
u 14:00

Još se čeka odluka Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama

Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja odlučio je da s današnjim danom završava štrajk. U štrajku su bili pet dana. Prvi su sa štrajkom prestali učitelji koji su se danas vratili na svoja radna mjesta.

Još se čeka odluka Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

U srijedu nije postignut dogovor između sindikata i ministra obrazovanja Vedrana Mornara. Ljutiti su iz njegova ureda izišli predsjednici sindikata Vertikale Sanja Šprem, Branimir Mihalinec i Vilim Ribić zbog Pisma namjere u kojem im Vlada nije ponudila ništa osim obećanja da će “u skladu s mogućnostima državnog proračuna razmotriti prijedlog modela poboljšanja materijalnog i socijalnog statusa za zaposlenike u sustavu”. 

Ribić je tu ponudu nazvao “teatrom apsurda” dodajući da “nisu mala djeca da bi im davali pismo”.

Ministarstvo je priopćilo pak kako je prema podacima zaprimljenima 1. listopada do 11 sati od ureda državne uprave u županijama i Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba, a kojima su školske ustanove slale podatke, u 319 srednjoškolskih ustanova, što uključuje i učeničke domove, u štrajk uključeno 24,68 posto radnika.

>> Sindikat hrvatskih učitelja završio štrajk, ostali nisu odustali

>> Oni se svađaju, a štrajk se prelama preko naše djece

Komentara 13

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
14:28 01.10.2015.

Završetak cirkusa. Do slijedeće zgode.

MA
maruška
14:24 01.10.2015.

I, koliko je u visokom školstvu i znanosti bilo za nastavak štrajka?

DU
Deleted user
15:44 01.10.2015.

Srednjoškolski nastavnici mogu i dalje štrajkati. Jer su rezultati istraživanja pokazali da im znanja maturanata nije baš za pohvalu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije