Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obnova veza

Nakon 17 godina ponovno otvorena željeznička pruga Beograd - Sarajevo

vlak beograd-sarajevo
AFP
13.12.2009.
u 13:35

Pruga je tijekom rata u BiH bila vrlo teško oštećena, a ni danas nije u dobrome stanju - između dva grada vozi se dva sata dulje nego prije rata

Jučer je nakon 17 godina ponovono otvorena željeznička pruga Beograd - Sarajevo. Ona je bila djelomično oštećena za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Iako je otvorena, pruga je u tako lošem stanju da se danas između dva grada vozi dva sata dulje nego prije rata.

Prva kompozicija je krenula iz Beograda, a u vagonima je bilo samo 17 putnika, od kojih je samo njih devet putovalo do krajnjeg odredišta.

Željeznice obaju zemalja se nadaju da će ova liniji opet postati popuilarna među poslovnim ljudima, skijašima i izletnicima, kao što je to bilo prije rata. Putnici koji su se ukrcali u vlak kažu da im je izuzetno drago što je ponovno uspostavljena izravna željeznička veza između Srbije i Bosne i Hercegovine.    

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
23:26 13.12.2009.

Jos malo pa bude dobro kao i prije 20 god.!!

MA
maraton
13:49 13.12.2009.

Neka se vesele ali netriba dolazit do Ploče.

OL
olegario
22:22 13.12.2009.

Nisam od davnog citao jedan tako mizerabni clanak. Marina Seric, za koga pises da li za ovce? Kazi nesto kade vec pises, daj informacije pa nisi valda Lakonka!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije