Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvojio 500.000

Nakon 13 godina otvorili pitanje za milijun funti: Biste li vi znali točan odgovor?

milijunaš
Foto: Screenshot
05.03.2019.
u 10:48

"Koji od britanskih premijera nikad nije služio kao ministar vanjskih poslova?" glasilo je pitanje

Nakon 13 godina u britanskoj inačici kviza Tko želi biti milijunaš otvoreno je pitanje za milijun funti.

Iako nije postao milijunaš, 36-godišnji profesor engleskog jezika John Robinson iz Birminghama otišao je kući s pola milijuna funti odgovorivši točno na 14 pitanja.

– Kakav igrač, kakav sjajan igrač – hvalio je popularni voditelj Jeremy Clarkson natjecatelja kada je otvorio pitanje za milijun funti.

"Koji od britanskih premijera nikad nije služio kao ministar vanjskih poslova?" glasilo je pitanje, a ponuđeni odgovori bili su Winston Churchill, Alec Douglas-Home, Anthony Eden i Harold Macmillan.

Točan odgovor bio je Winston Churchill, no 36-godišnji profesor to nije znao pa je odustao na posljednjem pitanju i zadovoljio se s pola milijuna funti.

Dobro da je to učinio jer da je pogađao, rekao bi Anthony Eden.

VIDEO Pogledajte što se dogodi kada kapetan pijan upravlja teretnim brodom

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
11:52 05.03.2019.

...fuck, znao sam točan odgovor, valjda zato kaj sam proučavao Churchilla. Druga je stvar kaj vjerojatno ne bi došao ni do 6. pitanja, a ne 15. :-)

DR
Drmiha
12:11 05.03.2019.

čitajući komentara ispada da su zapravo svi znali . I sada sam baš testirao kolege dali oni znaju odgovor i zanimljivo svi su odgovorili točno. Jedino što me je razočaralo poslije kada sam ih pitao za ostale osim jednoga nitko nikada nije čuo niti za jednoga osim Churchilla. Pa zato mislim da većina koja kaže ,,znao sam " zapravo je podsvjesno znala jer je Churchill jedini za koka su čuli

CA
Cafa
15:38 05.03.2019.

Ovu trojicu ne znam ali pretpostavio sam da je Churchill bio samo ratni vođa, došao i otišao, nije bio karijerni diplomat koji bi popunjavao više funkcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije