Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Najžešći kritičar Vladimira Putina posto član njegove stranke

Ruski oligarh Aleksander Lebedev nije objasnio zašto se priklonio Vladimiru Putinu kojega je donedavno žestoko kritizirao
21. svibnja 2011. u 08:25 10 komentara 1 prikaza
lebedev
Foto: Arhiva VL

Ruski tajkun Aleksander Lebedev, vlasnik britanskih dnevnika Independent i Evening Standard, najavio je kako će odustati od svojih poslova u Rusiji te da će se prikloniti Vladimiru Putinu.

Lebedev je izjavio da je pritisak ruske policije na njegove bankarske poslove bio tako velik da više nije mogao nastaviti s poslom. Nije, međutim, objasnio zašto se priklonio Vladimiru Putinu koji je jedino mogao narediti policiji da "stisne" Lebedeva.

- U roku od dva mjeseca planiram napustiti bankarski biznis i postati običan ruski građanin, rekao je Lebedev. Prije toga je potvrdio da se njegova stranka pripojila Putinovu pokretu.

Lebedev, koji je nekada radio za KGB, uspio je u Rusiji zgrnuti veliko bogatstvo iako je važio za žestokog kritičara Vladimira Putina. Novaya Gazeta, ruski dnevnik kojemu je suvlasnik zajedno s Mihailom Gorbačovim, vodeća je opozicijska novina.

Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
 • djanii:

  Ili tako ili glava let sa ramena,nema milosti kod Putina

 • irani:

  Ako je istina da je procvala ljubav izmedju Lebija i Putija, onda sam ja Snjeguljica i sedam limacha. . Malo cemo pricekati i vidjeti sto se tu stvarno dogodilo, dogadja i dogoditi ce se.

 • Avatar AsItIs
  AsItIs:

  Lebedev nije glup, vidio je sto se desilo Kodorkovskom. Ako ih ne mozes pobijediti, pridruzi im se.