Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Postaje sve atraktivniji: U najviši grad u Hrvatskoj dolaze američki ulagači

Već u rujnu na lokaciji nekadašnjeg mlina i pekare trebao bi niknuti poslovno-trgovački centar čiji su građevinski elementi gotovi i njihovo postavljanje počinje u rujnu, što znači da će već ove godine Delnice imati još bolju trgovačku ponudu.
02. kolovoza 2020. u 15:28 10 komentara 17319 prikaza
Foto: Robert Anic/PIXSELL

Iako je uvijek – a posebno u ovo doba pandemije koronavirusa – dobro biti oprezan u planiranju i predviđanju budućnosti, teško je ne složiti se s tvrdnjom da budućnost Delnica u ovom trenutku izgleda vrlo zanimljivo, obećavajuće i ljepše no što je to bilo dugi niz godina.

DELNICE Najviši grad u Hrvatskoj nekoć je bio klimatsko lječilište buržoazije, a danas je zona bez stresa

Ovakvo razmišljanje potiče objavljena vijest o ozbiljnom interesu stranih ulagača zahvaljujući kojima bi već sljedeće godine u Delnicama trebao niknuti hotel koji će biti dio svjetski poznatog američkog hotelskog lanca Marriott, piše Novi list.

No, ako i ne bude Marriott, bit će – hotel. A to je, samo po sebi, veliki plus, posebno s obzirom na način na koji se došlo do, očigledno, ozbiljnih ulagača.

Uz spomenuti hotel vizura Grada Delnica u sljedećih godinu, godinu i pol, dodatno će biti promijenjena nabolje.

Već u rujnu na lokaciji nekadašnjeg mlina i pekare trebao bi niknuti poslovno-trgovački centar čiji su građevinski elementi gotovi i njihovo postavljanje počinje u rujnu, što znači da će već ove godine Delnice imati još bolju trgovačku ponudu.

Ivica Knežević 'Ljudi trebaju doći u Delnice da vide što je prava zima'

Nadalje, za sredinu listopada najavljeno je otvaranje novouređene Gradske knjižnice koja je već gotova i koja će izgledom predstavljati iznimno ugodnu i funkcionalnu cjelinu u kojoj će uz ljubitelje knjige mjesta biti i za sve koji uživaju u različitim oblicima kulture.

Također, ako je vjerovati obećanjima Vlade RH, sljedeće će godine sigurno biti dovršen veliki Dom umirovljenika za koji je dio sredstava osiguran iz ostavštine Janet Majnarich. Sve u svemu, Delnice – usprkos koroni i nizu drugih im nesklonih pojedinosti – postaju u sve većoj mjeri sve zanimljivija i kvalitetnija sredina za život.

Slunj: Gotovina, Markač i Krstičević nazočili vojnoj vježbi Velebit 18
NEPOZNATA EPIZODA IZ ŽIVOTA TOME MEDVEDA
'Tog je dana u Primišlju poginuo vaš brat, srpski, i moj brat, hrvatski vojnik'
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj
IZLETI
Tri dana Zagreba i okolice za obitelj: Lovite tartufe, doznajte sve o legendarnim coprnicama i zmajevima te špiljskom nakitu
  • Spezzi:

    tipičan primjer lažne vijesti

  • K0mentar:

    FAKE NEWS!

  • njonjica:

    Večernji je postao nešto kao partijski/borački list u bivšoj državi. Što veća kriza to oni ubace u višu brzinu sa optimizmom. Em nas opsjedaju turisti, em američki ulagači. Širenje optimizma koji se ne vidi na terenu. Dok nas oni "opsjedaju" ... prikaži još! političari nas zadužuju sve u 16. Naravno, o tome se gotovo ni ne piše. Kao što se nije smjelo ni u bivšoj državi.