Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM
Povratak na članak

Najviše novca za skloništa za žene dobit će Caritas

Od oko 70 milijuna kuna, koliko će država ove godine uložiti u provedbu mjera iz IK, 6,8 milijuna dobit će skloništa za zlostavljane žene.

Komentari 14

CG
crna.guja10
21:57 23.04.2018.

Najbolje bi bilo da najviše daju Radi Borić i njezinim drugaricam, a i nikako ne zaboraviti Saranavku,....pa onom bratu od drugarice Pusić......Sve su to poznati " borci" za prava ljudi......neki još i od '45.....

VL
DR
Draš
21:23 23.04.2018.

Kakav bombastičan naslov zbog 2 milijuna koje dobiva crkva od ukupno 72 milijuna koje če pokupit drečavci.

VL
JO
Journalist007
21:52 23.04.2018.

Ako je 2,2 mil. kuna namjenjeno Caritasu, a 4,6 mil. ostalim udrugama, mislim da je svima jasno tko više dobiva. Ne shvaćam poantu ovog članka.

VL
JM
Jean-Michel_Nicolier
22:10 23.04.2018.

Macane, neumoran si. Ni Goebels nije bio ovako marljiv. Stvarno mislite da smo budale i da ćemo zbog par milijuna kuna koji ionako pripadaju onima koji se već odavno godinama bave zaštitom žena (pravih žena - onih po spolu) šutke pristati na "kažnjavanje diskriminacije po osnovi roda" i "iskorijenjivanje tradicije i običaja". Grevio će temeljem IK biti masno plaćen za uvođenje ideoloških obrazaca i tužakanje Hrvatske. Caritas je štitio žene i prije IK.

VL
ZO
zoranos
22:51 23.04.2018.

Dakle 70 milijuna svake godine za zlostavljane žene - jako lijep iznos, šteta što ga i drugi ugrožni ne mogu dobiti. Kroz nekih 15ak godina to će koštati državu milijardu kuna. Ako se statistika ne popravi, hoće li GLAS, SDP i raznorazne udruge tražiti reviziju konvencije? A statista će neće popraviti jednostavno zato što je HR u usporedbi sa zemljama zapada po nasilju nad ženama u domeni statističke pogreške. 18 mrtvih žena godišnje je puno, ali u jednoj Italiji imamo svaki dan mrtvu i nikakva konvencija nije pomogla da se to ispravi. Bolestan čovjek ne razumije ništa i napravit će što je naumio - pa čak i da postoji smrtna kazna. Možda ružna usporedba, ali ovo je u kategoriji ugradnje razdjelnika - nikakva korist, a puno para - za koga i za što?

VL
BA
bakulušić
21:27 23.04.2018.

Ne vjerujte im ni kad darove nose!

VL
BL
bluesbob
11:53 24.04.2018.

Kako se vidi slinavka se drži zacrtane agende laži i objeda no da li je ikoju zlostavljanu ženu ugostila doma? Naravno da nije jer je najslađe brabonjati i sisati državnu sisu.

VL
FR
franciskofranko4
06:19 24.04.2018.

Žene zlostavljaju preumorni muškar i s bauštale vdje za siču rade i popiju umjesto jela jer je jelo skupo.Sistem je bezobziran i odgovoran za zlo.Lova. ide za žene u bjegu od kuče a Caritas im samo pomaže.Takođe hrani po pučkim kuhinjama žrtve naših političar bezljudyskog karaktera i sitne duše koji žderu narod i pljuju sirotinju i glad.

VL
VA
vanja1979
11:15 24.04.2018.

Kako gos.Sanja Sarnavka moze da iznosi neistine i lazi? Gospodja Sanja je izjavila da Caritas ne radi po programu kakav ima civilan sektor. Po njenim rijecima Caritas ne osnazuje zene kako bi se maknule od nasilnika nego suprotno. LAZE...Ja sam provela u Caritasovoj sigurnoj kuci 14 mjeseci i za to vrijeme nisam cula od strucnog tima da je nekoj zeni predlozeno da se vrati nasilniku. Za moj boravak u sigurnoj kuci proslo je 30-ak zena. Niti jednoj zeni nije receno da se vrati nasilniku nego smo uvijek slusale od psihologa i strucnog tima kuce ako se vratimo nasilniku bice nam jos gore. Zena koja se odluci vratiti nasilniku strucni tim kuce svaku zenu pokusva da odgovori od te odluke. Gospodjo Sanja i odkud Vam ta informacija da samo Sv.Ana ima socijalnog radnika? Kako Vas nije sramota lagati i iznositi lazi? Osobno ja svakoj zeni koja se odluci rijesiti nasilnika predlazem Caritasovi sigurnu kucu. Jer u toj kuci bit ce joj pruzena sva moguca pomoc.

VL
DU
Deleted user
08:27 24.04.2018.

Jesenti milu bigulicu, znao sam da će najviše novca dobiti natražnjačka, zatucana, ognjištarski zadrta i klerikalna (čak i klerofašistička) organizacija Caritas, a mi moderni, napredni. tolerantni, empatični, otvoreni i uključivi ostat ćemo kratkih rukava. Zbilja pod hitno treba raskinuti Vatikanske ugovore i umjesto njih sklopiti ugovore o vječnom prijetatljstvu sa Srbijom i Republikom Srpskom. Inače "Bozanić i popovi" (simpatičan ljevičarski izraz) doći će nam glave i prije nego što veliki humanist Pupovac dr. Milojko uspije nešto poduzeti da nas spasi od toga "popovskog zla".

VL
UV
uvikspremni
08:20 24.04.2018.

Ukinuti parazitske jugočetničke “nevladine” udruge, pa će bit novca i za bolnice i za vrtiće i za atomska skloništa. Hasanbegović je bio na dobrom putu, pa su ga udbaški smradovi makli da nebi slučajno dovršija s parazitima

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.