Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUCOŠI
Povratak na članak

Najtraženiji su studiji psihologija i građevina

Na Filozofski fakultet dosad se prijavilo 7885 kandidata, a prima ih se 1117. Drugo mjesto zauzima Pravo – prijavilo ih se 5000, a mjesta ima za 990.

Komentari 66

OV
over
11:37 04.05.2010.

mister x.. cini mi se da si fakultete gledao samo iz tramvaja :(

VL
OB
-obrisani-
07:33 04.05.2010.

Potpisujem ankicascreiber :) I dodajem: Kak to da je \"promet\" ispao iz lige \"idem tamo da dobijem papir\"? Za politologiju, psihologiju , novinarstvo i slične \"farbanje oblaka i peglanje hladovine\" diplome odavno nitko ne haje, tj. možeš si ju domaa na zid objesiti, jer je nitko u poslu ne priznaje nit 1%. Čast iznimkama, ali to je tako..

VL
KO
kokolomoj
22:28 03.05.2010.

najvise guzve za pravo i ekonomiju, nevjerojatno :((

VL
LI
lietuva
01:31 04.05.2010.

Samo poslije nemojte kukati kako mladi nemaju perspektivu! Završiš etnologiju i rumunjski pa se čudiš što si na burzi...

VL
PS
psiholog2000
12:03 05.05.2010.

@SUNCHILLI zar misliš da je jedna osoba dovoljna da predstavlja tisuće društvenjaka, i to preko internet komentara??? i sad bi ti zbog nje brisala fakultete heheh o isuse jedva čekam test intelektulanih sposobnosti!

VL
DE
deoderi
20:37 03.05.2010.

razočarani, i tebe je netko učio pisanju i tablici množenja. Ova država nije u dug ušla jer su je vodili učitelji ili filozofi. Da bi netko došao do FER-a ili FSB -a treba imati nekakvo predznanje, a da bi ga završio treba biti pametan ,marljiv i uporan ! Učili su ih odgajatelji, učitelji, profesori i naravno roditelji ( manje obrazovno, a više odgojno). Čemu tako teške riječi!?

VL
Avatar arcanius
arcanius
21:06 03.05.2010.

@razočarani....koje si ti struke, Buridanov magarče?

VL
Avatar arcanius
arcanius
21:06 03.05.2010.

čemu studij?....tak i tak ćemo svi prodavati salatu na placu sa diplomama.... :D

VL
ST
SturmFührer
21:20 03.05.2010.

taj popis najtraženijih studija je odraz stanja u državi. Svi bi htjeli biti filozofi, pravnici i ekonomisti, a nitko inženjer. Ne živi se od prodavanja magle već od stvaranja nečeg konkretnog i opipljivog.... jadni mi....

VL
OB
-obrisani-
21:30 03.05.2010.

@deoderi baš su velika znanja potreban za ono što se naučilo u osnovnoj školi , stvarno velika, pogotovo ako uzmemo u obzir koliko i kako radi većina prosvjetnih radnika . Filozofi (ako ćemo tako nazvati one koji završe filozofski bez obzira na smjer) ionako su uglavnom zaposleni u prosvjeti kao i oni sa učiteljske , naravno da nisu jedini uzročnik za dug , ali su svakako jedan od većih, dovojno je vidjeti podatak da je prije 4 godine povećano izdvajanje za \"obrazovanje\" za 12 mlrd kuna , bez toga razbacivanja novcem bilo bi dovoljno za plaće i mirovine a da se ne poseže za novim kreditima. Ovo tvoje razmišljanje je smao pokazatelj kvalitete obrazovnog sustava. @arcaniuse NKV radnik sam, zar je to bitno? Ne znam uopće gdje si vidio podvojenost u mom komentaru. Nije mi bila namjera omalovažiti bilo koju struku , nego istaknuti koje bi struke trebalo poticati u ovoj državi odnosno koju vrstu znanja stimulirati.

VL
MI
mica1111
21:38 03.05.2010.

....dragi moj razočarani...grožđe je kiselo...završi ti pravo,ekonomiju ...pa reci da su to gomila smrdljivog smeća...ili još bolje da ono što te uče u osnovnoj školi i nije potrebno baš neko znanje... ...je je dušice draga...griju se stolice i razbija glavica...,alii ko i u svemu fakultet je samo dobra odskočna daska...treba i dalje učiti i usavršavati se i puno puno marljivo raditi....

VL
LA
Laura Anny
21:43 03.05.2010.

Vremena su dosla takva da ne vrijedi ono \" proizvedi, prodaj, zaradi\" danas se \"samo naplacuju usluge\",

VL
OB
-obrisani-
21:58 03.05.2010.

@mica1111 rezultati visokoobrazovanih pravnika i ekonomista su vidljivi . Kriminal u stalnom porastu, nedefinirani zakoni ( i nadasve nakaradni) , a o presudama visokoobrazovanih naših sudaca mislim da je svaki komentar izlišan, da ne spominjem moral i odgoj istih . Isto se može napisati i za vrle ekonomiste, kojima bi i Al Capone pozavidio (posebno u sprezi sa pravosuđem) prebacivanja iz šupljeg u prazno za dobru naknadu. Naravno da gomila smrdljivog smeća cijeni kada se uči kako varati, lagati, pljačkati ljude koji pokušavaju nešto napraviti , to je tim lakše ako je tvoja struka na vlasti, možeš prodavati maglu kome hoćeš, jer ovaj htio - ne htio mora kupiti maglu.

VL
UM
Umjereni
22:01 03.05.2010.

razočarani, ne moraš priznavati da si NKV radnik, to se vidi iz tvojih priloga. Osoba koja ulaganje novca u obrazovanje smatra razbacivanjem i ne može drugo raditi neko kopati kanale i skupljati za drugima smeće. E vidiš, a to što ti kao NKV radnik uopće sebi možeš priuštiti računalo, pa čak i taj običan miš koji držiš u ruci kao i internet i svjetlovodne veze, sve su ti to omogućili oni ljudi koji su se obrazovali i na temelju obrazovanja stvorili napredak za sve nas ostale. Da je ta druga država u kojoj je to sve izumljeno također smatrala da je ulaganje novca u znanje i obrazovanje razbacivanje, ti bi danas nakon posla uz svjetlo svijeće prepričavao narodne basne svojim ukućanima. Shvati ako ikako možeš, da netko negdje nije ulagao u obrazovanje, ti bi danas hodao po šumskom putu ogrnut krznom i brao divlje jagode.

VL
PR
Pretorian43
22:17 03.05.2010.

Razočarani je u pravu. A vi koji ga kritizirate ste vjerojatno od onih koji su završili Ekonomski, Prometni ili neki od društvenih fakultet u Zg-u., i pokupovali pola ispita. TU ME CIJENE TU KUPUJEM!

VL
AG
Agramer198
22:18 03.05.2010.

Meni nije jasna ekipa koja nakon kaj ne upadne na željeni faks uopće ne želi niti razmatrati neko od deficitarnih zanimanja odnosno studij nekog od tih zanimanja. Pa jbt svi bi bili mr.sc, dipl iur... Nejde to baš tak.

VL
OB
-obrisani-
22:23 03.05.2010.

@umjereni vidi se da si ekstremno obrazovan, pa znaš da su internet prvi koristili pravnici uz pomoć povjesničara sa filozofskog, a optičke kablove , oh oprosti svjetlovode (kako stručno i obrazovano napisano za razliku od mene) su eksperimentima prvi dokučilii ekonomisti zaposleni u nekom trgovačkom centru . Stvarno sam zadivljen sa tvojim shvaćanjem mojih komentara, vidi se to znanje i logičko zaključivanje . No da ponovim sa malo izmjenjenim redom riječi (možda pomogne) ulaganje u obrazovanje je prije 4 godine poraslo za 12 mlrd. kn a rezultat je da srednjoškolci pa i neki sa fakultetom ne znaju riješiti ni trivijalne jednadžbe , a kamoli da mi objasne kako bi mi bilo lakše kopati kanal: krampom ili štihačom . Zahvaljujući takvom enormnom znanju i obrazovanju, silnoj količini natiskanih diploma mi i jesmo u dugu od 100% BDP-a, nesposobni da proizvedemo i filter za ulje (pa makar i za traktor), ali zato znamo da lažemo , krademo, varamo, podmićujemo tu se ogleda kvalitet obrazovanja, ali za mene NKV radnika sa osnovnom školom to nije znanje , ali pa ja sam neobrazovan zar ne?

VL
DE
deoderi
22:42 03.05.2010.

razočarani, U činjenici da znamo lagati, krasti, varati ili podmićivati se ne ogleda kvaliteta obrazovanja nego kvaliteta kućnog odgoja. Problem i jest u tome što svi očekuju da škola osim obrazovne preuzme i odgojnu ulogu. Valjda bi roditelji trebali učititi svoju djecu da ne trebaju ljenčariti, lagati krasti ili varati. Valjda bi roditelji trebali učiti svoju djecu da nije lijepo nekoga nazivati pohlepnom gomilom smrdljivog smeća ili se u nedostatku suvislih argumenata vrijeđati.

VL
LA
ladica
22:49 03.05.2010.

Žalosno da u Hrvatskoj kada netko kaže da studira ekonomiju to odmah znači da je varalica, muljator i prevarant. To sto je Ekonomski fakultet u Zagrebu uglavnom napuhan i loš faks, ne znači da su i ostale \"ekonomije\" lose. A niti ne znači da je svaki student koji izade sa tog faksa prevarant i lažljivac. I druga stvar, kada vani neko kaze da studira ekonomiju, to je pohvalno. A da se razumijemo, prevaranata i loše vlade nema samo u Hrvatskoj.

VL
MI
Misterx
06:51 04.05.2010.

Pravni i Ekonomski fakultet svaka budala može završiti.

VL
« 1 2 3 4 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.