Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'DJEČJI FESTIVAL TAMBURA'

Najbolji mladi tamburaši iz Martinjske Vesi, Martijanca i Požege

16.05.2014.
u 19:13

U zanimljivom programu još su nastupili folkloraši i tamburaši škole domaćina izvodivši izvorne običaje svoga kraja, te tamburaški orkestar Gradskog KUD-a Požega sa dijelom svoga repertoara tamburaške glazbe.

Više od stotinu učenika iz šest tamburaških orkestara osnovnih škola s područja kontinentalne Hrvatske nastupilo je na 2. „Dječjem festivalu tambura“ kojemu je u dvorani Gradskog kazališta pod pokroviteljstvom grada Požege bila domaćin požeška Osnovna škola Julija Kempfa. Festival je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana za društvene djelatnosti Ferdinand Troha.

Festival je bio dobro posjećen, imao je natjecateljski karakter pa su umijeće muziciranja, ali i pjevanja pokazali tamburaški orkestri iz OŠ Antuna Mihanovića iz Nove Kapele, OŠ Martijanec iz Martijanca, OŠ Ivana Filipovića iz Velike Kopanice, OŠ Stjepana Radića iz Čaglina, OŠ Braće Radić iz Martinjske Vesi i domaćini OŠ Julija Kempfa.

Nakon nastupa orkestara, koji je pratio stručni ocjenjivački sud dodijeljene su tri nagrade.

Prva nagrada tambura prim pripala je tamburaškom orkestru OŠ Braće Radić iz Martinjske Vesi, druga nagrada od 1000 kuna pripala je učenicima iz Martijanca, dok su treću od 500 kuna dobili domaćini mladi tamburaši OŠ Julija Kempfa pod vodstvom Nenada Kovačevića, koji je bio predsjednik Organizacijskog odbora ove priredbe. Nagrade je uručio požeški gradonačelnik Vedran Neferović.

U zanimljivom programu još su nastupili folkloraši i tamburaši škole domaćina izvodivši izvorne običaje svoga kraja, te tamburaški orkestar Gradskog KUD-a Požega sa dijelom svoga repertoara tamburaške glazbe.

>> Tamburaši pomogli kutjevački Caritas

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije