Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trajat će danima

Nadzor ministarstva upao na Hrvatske studije, provjeravaju navode o nepravilnostima

Zagreb: Ukida se studij filozofije Hrvatskih studija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
02.09.2022.
u 14:51

Nadzor će, dodaju, trajati nekoliko dana, a za izradu konačnog nalaza i mišljenja bit će potrebno više vremena.

Zbog sumnje u nepravilnosti u radu na Fakultetu hrvatskih studija zagrebačkog Sveučilišta temeljem više zahtjeva pokrenut je upravni nadzor koji će, potvrđeno je iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, trajati nekoliko dana.

Upravni nadzor pokrenut je temeljem zahtjeva Saborskoga odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, pučke pravobraniteljice te zaposlenika Hrvatskih studija koji su ukazivali na nepravilnosti u radu, navode iz Ministarstva.

Nadzor će, dodaju, trajati nekoliko dana, a za izradu konačnog nalaza i mišljenja bit će potrebno više vremena.

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
18:35 02.09.2022.

Filozofski fakultet je trebalo davno zatvoriti. Nerealno je ocekivati nekakvu kvalitetnu transformaciju. Ideoloski bastion propalih ideja.

M3
Miške 3
16:03 02.09.2022.

Hrvatske studije, koje stručnjake tamo proizvode? Nacionalizam, kao na Kosovu Albanologiju. Pored filozofskog fakulteta, ti studij nepotrebni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije