Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADRILIJEČNIK

'Čudotvornom vodom' liječio oboljele od raka: 'Dan prije smrti tvrdio je da će naš Ivan ozdraviti'

Ivan Grgurić
Foto: Facebook
1/2
02.04.2015.
u 22:15

Žrtvama je govorio da ima laboratorij u kojem je razvio otopinu kojom može izliječiti svaki karcinom

– Mali, ti sutra ideš van, ti si zdrav – uvjeravao je doktor Boran Ivasović (68) tada 26-godišnjeg Ivana Grgurića, koji je tog 13. ožujka 2013. godine ležao na bolničkom krevetu, toliko oslabljen karcinomom želuca, koji mu je dijagnosticiran pet mjeseci ranije, da mu je jedva uspijevalo i glavu držati u uspravnom položaju. Doktor je bio u pravu, Ivan je izašao van miran i spokojan, bez bolova, bez reakcija, ali nije se dogodilo čudo, Ivan nije ozdravio, bolnicu je premlad napustio u lijesu.

Doktor koji liječi rak

Tim riječima opisala je tužnu sudbinu tog mladog studenta Akademije likovnih umjetnosti njegova rođakinja, koja je u iskrenoj ispovijesti koju je nazvala “doktor koji liječi rak” iznijela mnoge mučne detalje Ivanove kratke borbe sa zloćudnom bolešću u kojoj im je pomoć ponudio upravo Boran Ivasović. Taj 68-godišnji doktor uhićen je i kazneno prijavljen početkom tjedna zbog tri prijevare, a policija ga sumnjiči da je od žrtava, redom ljudi oboljelih od karcinoma, između srpnja 2012. i travnja 2013. godine uzeo 230.000 kuna obećavajući im da će ih izliječiti. Govorio im je kako ima vlastiti laboratorij za izradu lijekova te da raspolaže novom tehnologijom liječenja malignih bolesti na principu nano titan vode. Bocu od litru vode naplaćivao je čak tisuću eura, a u pravilu bi bolesnim žrtvama propisao terapiju po kojoj bi za ozdravljenje morali uzeti desetak boca – svaki tjedan po jednu. Ivan je najprije tri tjedna pio tu otopinu, a potom mu je doktor Ivasović počeo davati i injekcije u kojima se nalazila otopina. Nakon toga Ivan je povraćao i izgubio apetit te u kratko vrijeme izgubio tridesetak kilograma.

– Doktor nas je uvjeravao da tako treba biti, da je takav proces, da se mora očistiti, da će uskoro početi normalno jesti, da će mu se vratiti apetit, da će za mjesec dana početi opet normalno živjeti. Rekao je da samo za sigurnost završi s desetom bocom kako bi se uništile sve stanice raka i to je to. Koliko je samo puta i njemu i njegovim roditeljima ponovio tu istu rečenicu: “Ivan je zdrav” – opisuje njegova rođakinja. Stanje mladića nastavilo se pogoršavati, težio je jedva pedesetak kilograma, a nalazi iz bolnice postajali su sve gori i gori. Ivasović ih je nastavio uvjeravati da je to sve u redu te da ne vjeruju liječnicima. Ivan Grgurić preminuo je nekoliko dana kasnije, a Ivasović se više nikada nije javio mladićevoj obitelji.

Neutješna majka

– Prevelika je to trauma, molim vas da me shvatite, doista, nije da ne želim, nego jednostavno nemam snage o svemu tome govoriti. I dvije godine nakon svega idem psihijatru, uzimam antidepresive, oprostite, ali ne mogu – kratko nam je u razgovoru poručila majka Ivana Grgurića. Boran Ivasović trenutačno je u istražnom zatvoru, koji mu je sudac istrage odredio zbog opasnosti od ponavljanja djela.

>> Doktora uhitili zbog kredita i nadriliječništva

>> Dijete je zamalo umrlo. Mazao ga je “produktom”

Komentara 9

Avatar slaven0
slaven0
08:25 03.04.2015.

odgajamo djecu vjerovati u pizdarije pa se cudimo kako je prodavanje magle najrazvijeniji posao u hrvatskoj...

OB
ObrenM
01:28 03.04.2015.

Jadni oni koji su stradali radi ubojice.Ovdje je pozitivno (ne za pokojne) da je razbojnik razotkriven i slikom i podatcima.Iz ovoga primjera vidimo,kako rade ministarstva zdravstva.Svoje "eliksire doktor"je javno prodavao uz jaku reklamu,a nitko od odgovornih se nije sjetio uzeti na analizu napitak za"sve bolesti"i spasiti ili bar produziti zivot bolesnima.

VN
vladimir nadzor
07:14 03.04.2015.

Za ovakva gov... mi uopće ne bi bilo žao da uvedu smrtnu kaznu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije