Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Nacionalni ponos umjesto pesimizma

23.06.2018.
u 00:00

I nogometna utakmica poput velebne pobjede nad Argentinom može podići raspoloženje građana

Bili optimisti ili pesimisti ili negdje između, ovisno o životnim okolnostima ili unatoč njima, bez optimizma kao pojedinci i kao društvo ne možemo očekivati pomake naprijed.

Ili, kako je izrekao Albert Einstein; “Život je kao vožnja biciklom, treba neprestano ići naprijed bez zaustavljanja, da se ne izgubi ravnoteža.”

U Hrvatskoj se samo 50 posto građana osjeća optimistično, što je nedovoljno za nužan zaokret prema pozitivnim promjenama u društvu. Mogu li građani biti optimističniji te koliko optimizam građana utječe na pozitivne promjene u društvu? Koliko i nogometna utakmica poput velebne pobjede nad Argentinom može kratkoročno podići raspoloženje građana, barem onih koji u nogometu vide najvažniju sporednu stvar na svijetu?

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od subote ili u našem e-izdanju

U današnjem broju donosimo i sljedeće teme:

>>Davor Božinović: Hrvatska će štititi granice, nećemo biti okupljalište migranata

>>Kujundžić: Ne dopuštam da se ordinacije nasljeđuju

>>Raditi neće, pomoć hoće: Na radove zvali 49, a došlo četvero nezaposlenih

 

Ključne riječi

Komentara 10

BA
bakulušić
22:58 22.06.2018.

Svjesni su toga svi koji Hrvatsku ne vole i zato namjerno provociraju afere u sportu a osobito nogometu. Zapravo, u svakom sportu gdje sportaši nakon utakmica pjevaju - Lijepa li si... Zato su i tražili zabranu izvođenja te pjesme, crtali svastike, izmišljali pozdrave...Unatoč svemu, sve više ljudi navija za - Hrvatsku! A to je dobar znak.

PI
PiratiSnebesa
07:51 23.06.2018.

Zdrav čovjek je svjestan realnosti, voli sport, ali ako netko zlonamjeran sportskim rezultatima izvrće realnost na sumnjivim velikim sportskim događanjima koja odavno nisu u duhu fer pleja nego političko prevarantskog teatra onda nacija postane bolesna, to će vam svaki psihijatar potvrditi.to je umjetno inducirana kontrolirana šizofrenija.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
04:42 23.06.2018.

ko lud sam da citam o bilu gradjana u novinama koje samo pljuju po RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije