Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASPRAVA U TIJEKU

Nacionalna garda štiti Kongres, 'Capitol je pretvoren u vojnu bazu'

Nacionalna garda u Kongresu
Foto: Caroline Brehman/Newscom/PIXSELL
1/10
13.01.2021.
u 18:17

Ovo je prvi put nakon američkog građanskog rata da je Nacionalna garda pozvana štititi Kongres

U Donjem domu američkog Kongresa u tijeku je rasprava nakon koje će uslijediti glasanje o opozivu Donalda Trumpa. Prostorije američkog Kongresa ispunile su trupe Nacionalne garde koji štite zastupnike i objekt zbog opasnosti od ponavljanja napada na Kapitol od prije nekoliko dana. 

>> VIDEO Nacionalna garda u Kongresu

- Američki Capitol sada je vojna baza. Velika parada sile - komentirao je novinar Bloomberga.


Ako Trump bude opozvan, Senat će održati suđenje koje bi Trumpu moglo zabraniti da se ikad više kandidira za predsjednika. Odluka ovisi o glasanju republikanskih članova. Kako doznaje CNN, mnogi od njih su za opoziv Trumpa, ali su pod velikim pritiskom Bijele kuće. 

Inače, ovo je prvi put nakon američkog građanskog rata da je Nacionalna garda pozvana štititi Kongres.

Komentara 17

DU
Deleted user
18:41 13.01.2021.

Glupo u komentirati već se sve zna što se događa treba objaviti tko je je se financirao Bidena kampanju i sve je jasno velika prevara

DU
Deleted user
18:40 13.01.2021.

I takvi nešto govore o " balkancima " nisu ratovali od Američkog građanskog rata i to s kuburama, a ovdje protutnjala oba svijetska i to s njihovim bombarderima.

XA
xaron
18:38 13.01.2021.

Ukraina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije