Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zbog priprema za Schengen?

Na ulasku u Hrvatsku iz Srbije čeka se i dulje od sedam sati

gužve na granici
Ivica Galović/PIXSELL
21.08.2017.
u 06:00

Srbijanski dužnosnici i policajci gužve na granici objašnjavaju rigoroznijim kontrolama hrvatske policije i carine

Na srpskom graničnom prijelazu Batrovci, na ulazu u Hrvatsku, protekli vikend vladao je pravi kaos. Automobili, motocikli i teretna vozila satima su u kolonama čekali kako bi prešli hrvatsku državnu granicu. Čekalo se, kako su govorili ogorčeni putnici, i dulje od sedam sati. Kolona automobila bila je dugačka nekoliko kilometara i protezala sve do nekadašnjeg odmarališta Adaševci na samoj autocesti. Većina putnika vraćala se kući poslije godišnjeg odmora pa su prevladavale registracijske oznake iz Njemačke, Austrije, Švicarske i drugih europskih zemalja.

Bilo je i onih koji su krenuli na godišnji odmor u Hrvatsku koji im je prisjeo i prije nego što je počeo. Brojni putnici nisu imali vode, hrane, hladovine ni toaleta. Bilo je i straha kako će mala djeca i starije osobe izdržati to višesatno čekanje. Svako malo čule su se sirene iz automobila i kamiona što je samo pojačavalo kaos. Granični prijelaz Batrovci nije predviđen za višesatna čekanja tako da putnici nisu imali ni kamo odložiti smeće pa je uz autocestu ostalo puno otpadaka.

Iz Auto moto saveza Srbije (AMSS) izvijestili su da su pokušavali smanjiti gužve tako da se vozila preusmjere na manje prijelaze prema Hrvatskoj poput Šida, Sota, Bačke Palanke, Bogojeva i ostalih gdje se čekalo sat-dva. Nikome od putnika u koloni nije bilo jasno zašto se toliko čeka. Srpski dužnosnici i policajci gužve na granici tumače rigoroznijim kontrolama hrvatske policije i carine. Gužve na izlazu iz Hrvatske i ulazu u Hrvatsku bilježe se cijelo ljeto. Policija svaku osobnu iskaznicu i putovnicu skenira, a to iziskuje vrijeme.

Na pitanje jesu li pooštrene kontrole na državnim granicama zbog priprema za Schengen iz hrvatskog MUP-a za Večernji list odgovorili su kako je stanje regularno i da su kontrole kao i prethodnih nekoliko mjeseci.

– Kontrole su na graničnim prijelazima standardne, sukladno propisima, nisu postrožene. Nastojimo osigurati što veću protočnost imajući na umu i sigurnost putnika. Priljev prometa je velik jer je sezona i smjena turista. S naše strane granice čeka se po 20-ak minuta – navode iz MUP-a. Negirali su da su gužve vezane uz pripremu Hrvatske za ulazak u Schengen.      

Komentara 20

BO
boris
10:17 21.08.2017.

bezobrazluk, naravno, svatko na svojoj granici, bilo slovenci, hrvati ili srbi hoće dokazati sebe, pa za tako dugo vrijeme mogli bi ljudima oderati i kožu...

DU
Deleted user
11:27 21.08.2017.

Na ulazak iz Srbije u EU. To je ispravan naslov.

NA
narcis660
07:38 21.08.2017.

Razumijem rad carine i odgovornost policije i da su kontrole pojacane alu brate moj 6 sati u koloni cekati pa to granici sa idiotizmom!Jadni vozaci ma tko bili .Strahota!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije