Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na putu u rađaonicu supruga i suprug zaglavili u bolničkom dizalu

lift
G. Ferbezar/Pixsell
16.02.2010.
u 18:25

– Dizalo je zbog nestanka struje stalo između prvoga i drugoga kata. Bili smo sami, ali u početku nismo paničarili jer smo pretpostavljali kako će ono, jer je ipak riječ o bolnici, uskoro proraditi.

U devetom mjesecu trudnoće i s pretporođajnim bolovima Mira Sidor iz Gunje i njezin suprug Aleksej bili su u petak navečer gotovo sat vremena zarobljeni u dizalu kojim su se u vinkovačkoj Općoj bolnici iz prizemlja uputili u rodilište! Uspjeli su se izvući nasilnim otvaranjem vrata, a nedugo potom žena je rodila djevojčicu Dunju.

– Dizalo je zbog nestanka struje stalo između prvoga i drugoga kata. Bili smo sami, ali u početku nismo paničarili jer smo pretpostavljali kako će ono, jer je ipak riječ o bolnici, uskoro proraditi. Stisnuo sam tipku za alarm, no vrijeme je prolazilo, a nitko nije dolazio. Pozvao sam zatim s mobitela centralu bolnice, no nitko se nije javljao.

Zraka je bilo sve manje, unutra je postajalo sve toplije i već me hvatao strah za Miru, kojoj su bolovi postajali sve jači. Nazvao sam 112 i objasnio situaciju. Ni operater međutim nije uspio uspostaviti telefonsku vezu s bolnicom pa je rekao da nam jedino preostaje vikati i lupati po vratima dizala, prepričava Aleksej Sidor.

Povike za pomoć čuo je jedan od vratara i otključao vanjska vrata dizala te pozvao zarobljene supruge da se smire i strpe dok ovlašteni serviser za dizala ne dođe iz Cerića. No to je selo od Vinkovaca udaljeno 15-ak kilometara te je za dolazak do bolnice po zaleđenim cestama trebalo mnogo vremena pa Aleksej nije mnogo razmišljao nego je na silu otvorio unutarnja vrata. U tome trenutku došao je i jedan od dežurnih liječnika te dodao ljestve.

– Od četiriju dizala u tome dijelu bolnice samo je to bilo isključeno s agregata. Žao mi je zbog neugodnosti koju su doživjeli, a gospođi Miri i osobno sam se zbog svega ispričao. Njezin je suprug gotovo posve demolirao jedna od vrata dizala, no ne možemo ga kriviti za to, vjerojatno bih i ja na njegovu mjestu tako postupio – kaže ravnatelj Opće bolnice dr. Krunoslav Šporčić napominjući kako je prvi put da je netko ostao u zaglavljenu dizalu. Da trudnica nije sama izišla, a počela je rađati, u dizalo bi, dodaje, bila spuštena primalja.

Mira Sidor o događaju nije željela ništa kazati, no, kako doznajemo, više nikada neće ući u njega.

Komentara 8

MC
Micha-CH
20:37 16.02.2010.

Nazvao sam 112 i objasnio situaciju. Ni operater međutim nije uspio uspostaviti telefonsku vezu s bolnicom .... da se smire i strpe dok ovlašteni serviser za dizala ne dođe iz Cerića. No to je selo od Vinkovaca udaljeno 15-ak kilometarara te je za dolazak do bolnice po zaleđenim cestama trebalo mnogo vremena..... STASNO .....STRASNO ....STRASNO -NEVJEROJATNO Operator nemoze dobit bolnicu ... STRASNO FUJ ....

BA
banijash
22:05 16.02.2010.

eh, kad vam HDZ uredjuje i vodi drzavu... sve ce to Jadranka da popravi cim skine debelu bundu i zasuce rukave..

DH
dhl
20:34 16.02.2010.

Kakva li je to služba 112 - nisu mogli poslati policajce ili vatrogasce da probude nekoga u bolnici? Nisu mogli nazvati hitan prijem? Tamo bi uvijek netko morao biti pored telefona, ako već centrala ne odgovara? Kakav je to novinar koji nije napisao jednu važnu informaciju u cijeloj priči: koliko su zapravo vremena ti ljudi proveli u liftu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije