Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sutrašnji Večernji donosi:

'Na iskustvima Vladimira Šeksa mogao sam naučiti da se za ideale isplati boriti'

Karlo Ressler
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/2
13.04.2019.
u 19:08

Karlo Ressler politikom se zarazio za vrijeme studija budući da je njegova tadašnja djevojka Karla iz Pirovca, poslije supruga, bila aktivna i gorljiva članica HDZ-a.

Tridesetogodišnji Karlo Ressler, nositelj HDZ-ove liste za izbor zastupnika u Europskom parlamentu, iako je rođen i školovao se u Zagrebu, osjeća se Slavoncem odakle su mu korijeni. Poznat je po tome što se kao srednjoškolac u VII. gimnaziji u Križanićevoj i kao student na Pravnom fakultetu bavio debatiranjem u Hrvatskom debatnom društvu (HDD). S debatnim klubom Pravnog fakulteta sudjelovao je na nekoliko svjetskih debatnih prvenstava. Za vrijeme studija bio je demonstrator kod profesora Ivana Šimonovića na kolegiju Opće teorije prava i države, a i demonstrator na Katedri za građansko pravo kod profesorice Tatjane Josipović.

Politikom se zarazio za vrijeme studija budući da je njegova tadašnja djevojka Karla iz Pirovca, poslije supruga, bila aktivna i gorljiva članica HDZ-a. Stoga se na drugoj godini studija učlanio u HDZ i pohađao program Političke akademije Zaklade hrvatskog državnog zavjeta. Bio je među boljim polaznicima Akademije, a predavali su mu, uz ostale, Davor Božinović, Davor Ivo Stier i drugi. Na zadnjoj godini studija Ressler je, zahvaljujući Erasmusu, studirao u britanskom Sheffieldu, prema programu koji je stavljao naglasak na međunarodno i europsko pravo.

Kako su europski zastupnici iz Hrvatske tražili asistente, voditelj Političke akademije Srećko Prusina iz stranačke baze preporučio je Plenkoviću nekoliko polaznika – Resslera, Marka Milića, Miroslava Smetiška i Marijanu Balić. Tako su oni postali Plenkovićevi asistenti u Bruxellesu. Ressler je poslije doktorirao te kao perspektivan pravnik postao asistent na Pravnom fakultetu kod profesorice Anne Marije Getoš Kalac, koja je vodila znanstveno-istraživačku grupu osnovanu s njemačkim Max Planck institutom za međunarodno kazneno pravo. Stoga je Ressler završio doktorat na Pravnom fakultetu u Freiburgu na temu trgovanja ljudima u jugoistočnoj Europi. Međutim, vrlo je brzo morao birati između političke i akademske karijere. Izabrao je politiku. Danas je potpredsjednik Mladeži Europske pučke stranke i jedan od ključnih ljudi u HDZ-u.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista!

Neke od tema koje još donosimo u sutrašnjem izdanju:

- Emilia Clarke: Kada sam pročitala scenarij zadnje sezone, satima sam besciljno lutala Londonom

- Fred Matić: Saudijsci su nas primili kao Tita

- Arhitekt Medić: Muzej suvremene umjetnosti i Arena sagrađeni su na potpuno pogrešnim lokacijama

- Političar s kistom: Radimir Čačić

Foto: Vecernji.hr

 

Ključne riječi

Komentara 54

BO
Bojance
21:45 13.04.2019.

Sto ga vise slusam, to je bolji.

Avatar Mamlazac
Mamlazac
14:42 14.04.2019.

Pobjedu donosi znanje i program a ne polupismeni trolovi brojaci krvnih zrnaca. U EU se salju oni koji su korisni drzavi, necemo tamo o ustasama, partizanima, cetnicima, Pupovcu, komunjarama da nam se ostali svijet smije i podsmjeva. Karlo Ressler na najboljoj listi.

TE
tegovdizac
21:49 13.04.2019.

Vise sam pametnih cuo od ovog momka u zadnjih tjedan dana nego od sdp zadnjih par godina!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije