Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Na internetu završio povjerljivi dokument o provjeri stranaca

aerodrom
REUTERS
10.12.2009.
u 14:34

Zbog objave tajnog priručnika petero dužnosnika američke Službe za prometnu sigurnost već je suspendirano, a pravila su izmijenjena zbog očuvanja tajnosti.

Građani 12 zemalja, među kojima su Kuba, Iran i Sirija, automatski će biti dodatno pretraženi i procesuirani, piše u tajnom dokumentu američkoga ministarstva domovinske sigurnosti koji je “procurio” na internet.

Priručnik namijenjen policiji i službama sigurnosti u zračnim lukama posve je slučajno na internetu otkrio bloger iz New Yorka, a dokument je s mreže uklonjen samo nekoliko minuta nakon njegove prijave.

Unatoč svemu, detalji priručnika razrađena za uporabu u američkim zračnim lukama postali su širom poznati, pa je sada jasno da će dodatnih procedura biti pošteđeni samo diplomati, političari u rangu guvernera i viši te strani uglednici kad putuju u pratnji američkih sigurnosnih službi.

Zbog pojave dokumenta na internetu već su suspendirana petorica dužnosnika iz Službe za sigurnost prometa, a mjerodavne institucije tvrde da su, radi zaštite tajnosti, pravila u međuvremenu promijenjena.

– Sigurnosni je rizik zanemariv jer smo dokument prilagodili novonastaloj situaciji – kažu u službi.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
00:00 11.12.2009.

Ma kome normalnom će uopšte past na pamet da ide u to smeće od države?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije