Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat za kvote
Povratak na članak

Na ekonomske fakultete brucoši će se upisivati kao i dosad

Kažnjavanja djece neće biti: Nisu djeca kriva što su kvote godinama napuhavane, kaže Jasmina Havranek

Komentari 4

AA
aabbcc
10:16 24.01.2012.

. U EU upisi ce vam biti uskladjeni sa stvarnim potrebama na trzistu rada u RH a sve preko toga je samo bacanje para za nepotrebnu proizvodnju kadrova... !

VL
MO
morales
11:35 24.01.2012.

\"Iako se već godinama u javnosti stvara fama da su privatne ekonomske škole nekvalitetne, postupak evaluacije odlično su prošli Vern i Zagrebačka škola ekonomije i menadžmenta, u javnosti poznatija kao Njavrina škola.\" Ovo tu jako puno govori o takvoj evaluaciji.. Pa svatko tko zna studente s fakulteta i ove dvije škole zna kolika je razlika u težini i svemu što se nudi. Ovakva evaluacija svodi se na brojanje studenata i profesora. Volio bih vidjeti i kako su te škole tako dobro prošle, kada je na njihovim stranicama vidljivo koliko malo osoblja imaju. Isto tako, volio bih vidjeti i koji to svjetski fakultet zadovoljava kriterij od 1 nastavnika naprema 30 studenata?! To bi onda bile srednje škole i to je, pogotovo uz naše financijske uvjete, praktički nemoguće zadovoljiti. 1:50 bi i dalje bilo ok, a vjerojatno dostižno. I još nešto - što je s ostalim velikim fakultetima u Zagrebu? Zna se da postoje neki koji imaju i daleko lošiji omjer od Ekonomije (npr Filozofski), pa ih nitko ne dira. Jako zanimljivo, kada se pljuje, uglavnom je na meti baš Ekonomski faks, a sigurno nije niti najgori niti najproblematičniji!

VL
MO
morales
11:36 24.01.2012.

I da - ne branim politiku Ekonomskog fakulteta i još bih srušio kvote. Mislim da je 1000 upisanih godišnje sasvim dovoljno, ali tu poliitku onda treba uskladiti na državnoj razini, a ne da se državne ograničava, a privatnici onda \"štancaju\" ekonomiste kako im se sprdne.

VL
LL
llucciuss
12:03 24.01.2012.

\"fama o nekvaliteti VERN-a\"????? pa nije fama nešto što je istina, problem VERN-a je u načinu prolaska ispita i u kvaliteti kadra...zašto bi neki tatin sin učio na EF kad tatica može platiti VERN i gle čuda malac je genije...u svakoj ozbiljnoj finacijskoj instituciji ili tvrtci se traži EFZG a ne VERN ili bla bla bla faks.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.