Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcije iz svijeta

Na čelu HDZ-a bivši obavještajac koji će stranku odvesti udesno

'BiH,30.09.10. Mostar, Sredisnjica HDZa, promocija monografije HDZa,  Dragan Covic Photo:Stojan Lasic'
'Stole Lasic/Vecernji list'
21.05.2012.
u 17:30

Niz medija u užoj regiji prenijelo je izjavu bivšeg premijera Ive Sanadera, u stanci suđenja, koji je Tomislavu Karamarku poželio sreću

Britanska agencija Reuters i slovenski dnevni list 24 ur već u prvoj rečenici ističu da je na čelo HDZ-a stao bivši šef obavještajne službe, čime je znatno podignuta "politička temperatura u zemlji", ali i u stranci koja bi s novim čelnikom mogla skrenuti više udesno. Niz medija u užoj regiji prenijelo je izjavu Ive Sanadera, u pauzi suđenja, koji je Tomislavu Karamarku poželio sreću.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda čestitao je novom predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Tomislavu Karamarku izražavajući očekivanje da će raditi na jačanju uloge Hrvatske kao lidera u regiji.

"Uvjeren sam da će HDZ na čelu s Vama i dalje zauzimati važno mjesto na političkoj sceni Hrvatske te doprinositi, kao i do sada, osnaživanju njezine uloge kao prosperitetne europske države lidera u regiji, ali i šire", navodi se u Bevandinoj čestitki.

Čestitku novom šefu HDZ-a uputili su predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović, ali i predsjednik HDZ-a 1990. Božo Ljubić.

Komentara 15

OB
-obrisani-
18:17 21.05.2012.

HDZ ne da bi mogao \"skrenuti desno\"... u čemu i jest apsurd jer se pomako s pozicije na kojoj je morao biti. HDZ je morao biti i ostati na desnoj poziciji gdje je i pripadao. Sanaderov/Kosoričin pokušaj svaštarenja bacio jee stranku skoro na koljena. Valjda je ovo svima u HDZ-u lekcija. Držite se onoga što trebat biti, ne pestvarajte se u ono što niste. I čistite vlastite redove od starih kadrova. Nećete naprijed s Bošnjakovićem, Jandrokovićem, Šujicom, Šukerom, Kalmetom i svim ostalim politikantima zadnjeg desetljeća. S njima u idućem razdoblju ćete postati još slabija stranka nego što danas jeste. Promjene i demokratizacija stranke! Zar ne vidite da vam članstvo želi promjene? Dokazane gubitnike maknite iz prvih redova i gurnite ih malo iza, gdje pripadaju pa neka se pokušaju dokazati. Ulizivanje ne smije biti način \"napredovanja\".

VL
.
20:01 21.05.2012.

Na čelu HDZ-a bivši obavještajac koji će stranku odvesti udesno *********** Taj neće stranku odvesti udesno nego u totalnu propast, kao što je to napravio sa obavještajnom službom Republike Hrvatske, koja nakon njega više ni nema nacionalne sigurnosti, s obziromirom da su mu sposobnosti takve da bi eventualno mogao voditi neki kućni savjet manje stambene zgrade, a ne najveću i najjaču oporbenu stranku, a danas-sutra i državu. Ustvari ovaj lik je jedna od većih uvreda uspomeni na pokojnog predsjednika, kojeg je rušio i poricao preko 15 godina!.

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:56 21.05.2012.

Britanski mediji samo prenijeli iz \"nasih \"medija.Kod njih sve puno radikalnije,a kod nas osuda komunistickih zlocina radikalizam.Nije za zdrave glave

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije