Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
projekt u Varaždinu

Na Belim kipima bit će sklonište za mačke, pse i oporavilište za divlje životinje

Foto: Privatni album
1/2
14.02.2020.
u 13:49

Na prostoru veličine oko 9000 četvornih metara prvo će se urediti prostor za mačke, a nakon toga opravilište za divlje životinje. U planu je da se na taj prostor preseli i sklonište za pse udruge Spas

U Varaždinu je predstavljen projekt uređenja skloništa za mačke, divlje životinje i pse koje će na bivšim državnim zapuštenim prostorima na Belim kipima nedaleko od rijeke Drave preurediti gradska tvrtka Čistoća, koja je preuzela brigu o napuštenim mačkama i registrirala se za tu djelatnost. Plan je da se tu preseli i sklonište za pse udruge Spas.

– Još jednom zahvaljujem ministru državne imovine Mariju Banožiću što je ove prostore dao Gradu Varaždinu za jasnu svrhu – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan.

Na oko 9000 četvornih metara najprije će se urediti prostor skloništa za napuštene mačke, a nakon toga bit će uređeno oporavilište za divlje životinje i sklonište za pse.

– U Varaždinu će biti uređen cjelovit sustav brige o životinjama – najavio je Habijan.

Foto: Privatni album

Direktor Čistoće Davor Skroza podsjetio je na zakonsku obvezu jedinica lokalne samouprave da osiguraju skloništa za životinje.

Zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica rekla je da udruga Spas vrijedno obavlja svoj posao i da su im proračunska sredstva dvostruko povećana. Dodala je da će se iskoristiti i mogućnost dobivanja europskog novca, a ovu prvu fazu financirat će Grad.

Projekt je podržala i Natalija Svrtan iz Prijatelja životinja.

– Ovo je jako dobro rješenje jer u Varaždinu se, na žalost, povećava broj napuštenih mačaka – kazala je. Varaždinsku priču podržava i nacionalna mreža udruga za zaštitu životinja.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije