Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi slučaj u madridu?

Muškarac se tresao pa izolirali zrakoplov s 180 putnika zbog ebole!

ebola,Španjolska
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
16.10.2014.
u 16:37

Otkazan je povratni let zrakoplova koji je u Madrid došao preko Pariza. U tijeku je njegova dezinfekcija

Zrakoplov kompanije Air France izoliran je nakon što je sletio u madridsku zračnu luku jer se sumnja da je jedan od najmanje 180 putnika zaražen ebolom.

Odmah nakon slijetanja na Barajas, španjolske vlasti pokrenule su hitni protokol. Iskrcale su sve putnike, a bolesnog muškarca otpremili su u neimenovanu bolnicu, javlja Independent.

Zrakoplov je bio na putu iz Pariza za Lagos kada se putnik požalio da mu je loše. U tijeku je  dezinfekcija zrakoplova, a povratni let za Nigeriju je otkazan.

Španjolsko ministarstvo zdravlja potvrdilo je incident, no za sada je odbilo komentirati detalje. Glasnogovornik Air Francea kazao je da se pretpostavlja kako nije riječ o eboli jer putnik nije imao visoku temperaturu. No, vlasti u Madridu pojačale su nadzor sumnjivih slučajeva otkad se prošlog tjedna razboljela medicinska sestra Teresa Romero. Njoj su ebolu prenijela dvojica svećenika koji su pristigli iz Afrike.

Vlasti motre i 68 osoba koje su s njom bile u kontaktu, uključujući njezina supruga koji još nije pokazao znakove zaraze.

>>Zaražena ebolom letjela zrakoplovom. Sva 132 putnika na promatranju!

>>'Ako ebola dođe u Hrvatsku, izolacijske sobe i naš tim spremni su'
 

Komentara 1

ST
strsljen2013
17:14 16.10.2014.

Gotovo je. Curi na sve strane. Svi su spremni a nitko ništa nije poduzeo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije