Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krivotvorili dokumente

Muškarac i žena u Dubrovniku lažnim dokumentima uzeli 85-godišnjaku preko milijun kuna

Bankomat
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
21.05.2018.
u 16:52

Uz to se sumnjiči da je u veljači 2018. poticao 63-godišnjaka, kojem je dao na korištenje krivotvorenu osobnu iskaznicu 85-godišnjaka, da s jednog od bankovnih računa oštećenog napravi niz pravnih poslova i novčanih transakcija u korist 50-godišnjaka, što je 63-godišnjak, koji je u međuvremenu također preminuo, i napravio

Dubrovačka policija izvijestila je u ponedjeljak kako se za kaznena djela prijevare i krivotvorenja isprave, te za kazneno djelo ovjeravanja neistinitog sadržaja, sumnjiče muškarac i žena koji su jednog 85-godišnjaka oštetili za ukupno više od milijun kuna.

Nakon višemjesečne kriminalističke istrage 55-godišnjakinja se sumnjiči da je u studenom 2017. godine, nakon dogovora s 50-godišnjakom, pribavila krivotvoren ugovor o doživotnom uzdržavanju s oštećenim 85-godišnjakom i krivotvorenu javnobilježničku ovjeru ugovora koju je kao pravovaljanu predočila zemljišnom odjelu dubrovačkog Općinskog suda. Na osnovu takvog ugovora sud je donio rješenje kojim se kuće i zemlja 85-godišnjaka prenose u vlasništvo 55-godišnjakinje.

Pedesetgodišnjak je osumnjičen da je u isto vrijeme, po krivotvorenim punomoćima, kojim ga 85-godišnjak, koji je naknadno preminuo, navodno opunomoćuje da raspolaže njegovim tekućim i deviznim računima na više banaka, podizao novac za osobne potrebe ili ga prebacivao na račun svoje tvrtke ili na bankovni račun osumnjičene.

Uz to se sumnjiči da je u veljači 2018. poticao 63-godišnjaka, kojem je dao na korištenje krivotvorenu osobnu iskaznicu 85-godišnjaka, da s jednog od bankovnih računa oštećenog napravi niz pravnih poslova i novčanih transakcija u korist 50-godišnjaka, što je 63-godišnjak, koji je u međuvremenu također preminuo, i napravio.

Time  je 85-godišnjak oštećen za milijun i 65 tisuća kuna. Prijenos vlasništva za nekretnine stopiran je zbog pokrenutog kriminalističkog istraživanja, kao i pokušaj prijenosa oko milijun kuna preostalih na računima oštećenog.

Kriminalistička istraga se nastavlja.

Pogledajte galeriju: Zračna luka Franjo Tuđman dočekala milijuntu putnicu – ranije nego ikad

Bankomat
1/8
Ključne riječi

Komentara 1

TR
trabant7
22:47 21.05.2018.

Obadvoje na 15- est godina Požege umirovit.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije