Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iza rešetaka

Mumlek i Balajić u zatvoru, Agića još 'traže': Bivše suigrače gledaju iz ćelije

Miljenko Mumlek
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/2
13.06.2014.
u 16:40

Dani ponosa i slave – Mumlek je nekad branio reprezentativne boje sa Srnom, Pletikosom i Olićem, a Jasmin Agić igrao je čak i s izbornikom Nikom Kovačem

Otvorenje Svjetskog prvenstva u nogometu pozorno se pratilo i u kaznenim ustanovama diljem Hrvatske, pa tako i u – zatvoru u Varaždinu. Već niz godina tamo nema dvorane s televizorom, već svaka prostorija u kojima boravi više osoba osuđenih na kraće zatvorske kazne, ima svoj televizor.

Uprava zatvora, kako doznajemo, nije nekom posebnom odlukom regulirala gledanje Svjetskog prvenstva, no dečki mogu sami mijenjati programe.

Život piše romane

Među gledateljima-uznicima bila je tako i jedna osoba koja je pravi dokaz da život piše romane. Jedan od najboljih varaždinskih nogometaša svih vremena, Miljenko Mumlek u nadi da upravitelj neće reći: “Dečki, gasite svjetla i telku!”. Sjetno je promatrao Pletikosu, Srnu i Olića u dalekom São Paulu... Sjetio se tada da je prije dvanaestak godina on bio na terenu s njima, u borbi za reprezentativni grb. Pod vodstvom Otte Barića nastupio je sa svom trojicom u prijateljskim utakmicama protiv Rumunjske, Makedonije i Poljske. Skupio je Mumlek, rođen 1972. godine, osam reprezentativnih nastupa, a davne 1994. godine, pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića, Izraelcima je i zabio gol.

No, u vjerojatno najtežim trenucima u životu bio je uz njega netko tko ga je dobro razumio – još jedan reprezentativac Andrija Balajić! Tek nekoliko mjeseci stariji nogometaš, koji je također obilježio slavne dane varaždinskog Varteksa, tri je puta pod palicom Miroslava Ćire Blaževića zaigrao za vatrene, u prijateljskim utakmicama davne 1996. i 1997. godine.

Pali u aferi Offside

Obojica su u zatvoru, na sedam mjeseci, završila nakon izricanja pravomoćne presude za sudjelovanje u namještanju utakmica u Aferi Offside. Presudu je u siječnju potvrdio Vrhovni sud Republike Hrvatske. Miljenko Mumlek na izdržavanje kazne u varaždinski je zatvor upućen 28. svibnja, a Andrija Balajić 30. svibnja, doznajemo od Županijskog suda u Varaždinu.

Iz zatvora je utakmicu umalo odgledao i Jasmin Agić, koji je osuđen na devet mjeseci zatvora, no kako smo doznali od Županijskog suda u Rijeci, dostava poziva bila je “neuredna”. Nisu mu ga uspjeli uručiti na prijavljenom prebivalištu na riječkom području te mu je poslan novi poziv za izdržavanje kazne od 1. srpnja. Jasmin Agić za Hrvatsku je zaigrao 14 puta, a u vezi je, jedini od spomenute trojice, zaigrao i uz današnjeg izbornika Niku Kovača!

>>Mumlek: Osudili su me za utakmice koje nisu namještene

>>Vraća se Miljenko Mumlek: Igrat će za trećeligaša

Komentara 6

SA
satar
17:01 13.06.2014.

potpora osuđenima,krivci su na slobodi

MK
MKGRA
19:12 13.06.2014.

Cobija (Cobankovica)u zatvor

GO
gordonic
18:06 13.06.2014.

Koje nasladjivacko govance od novinarcica i koja lakrdija od sudenja i drzave! Ove kriminalcine na vlasti i oporbi deru kozu svima nama nemilice ali neka smo mi u zatvor stavili tu neka dva-tri posrnula sportasa i zivot im sj.. jos i vise.. Odmah mi je lakse!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije