Naslovnica Vijesti Hrvatska

Muke Hrvata s vizama za Ameriku

Lanjska stopa odbijenih viza porasla je u odnosu na godinu ranije s 5,10 na 5,92 posto, a razlog je više tražitelja za koje se sumnja da u SAD-u nisu turistički nego one žele ostati raditi
15. svibnja 2019. u 21:56 13 komentara 2031 prikaza
Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL

Hrvati će se još morati strpjeti prije negoli im budu ukinute vize za SAD. Loša je vijest da je po najnovijim američkim podacima lanjska stopa odbijenih viza - koja se mora spustiti ispod tri posto kako država ušla u program izuzeća iz viznog režima sa SAD-om - čak porasla u odnosu na godinu ranije.

Porast sa 5,1 posto u 2017. na 5,92 posto lani veže se uz veći broj tražitelja viza za koje postoji snažna indikacija da umjesto turističkog boravka tamo zapravo žele raditi, posebno zato što navode da u Americi imaju rodbinu koja ima tvrtku ili obrt.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrta ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Kuščević bi brojio potpise, HNS za promjenu zakona

>>Jandroković: Ići ću u Bleiburg, ali u privatnom aranžmanu

>>Roko uoči nastupa na Eurosongu: Opuštam se u Tel Avivu igrajući Playstation i čuvam glas za polufinale

>>Bas Eickhout: Stranke centra gube snagu, trebaju nas za većinu

>>Gastarbajteri nikad traženiji: Njemačkoj nedostaje 1,38 milijuna radnika, toliko ih ima Hrvatska

 | Autor :

Dijelovi motora
SRCE AUTOMOBILA
Dijelovi motora i zašto ih je bitno poznavati

A1 izdvaja za Vas

 • wwwcroxxx:

  Tko uopće želi ići tamo sa svojom obitelji??? Pa tamo djeca ubijaju djecu sa puškama u školi i na ulici, tamo policija ubija ljude zbog prometnih prekršaja. Tko želi školovati dijete ili ga liječiti u bolnici mora prodati svoj bubreg ... prikaži još! ili pak ići ratovati u Afganistan, Irak ili Siriju...Tko to tamo želi živjeti???

 • Avatar Olujni
  Olujni:

  Pored svih bogatih EU drzava bas se nekom ide u SAD raditi po 15 sati na dan dva posla da bi prezivio, bez zdravstvenog i mirovinskog, a ako ce ti dijete studirati, moras prodati oba bubrega da mu platis studij. ... prikaži još! O (ne)sigurnosti na ulicama i skolama da i ne pisem. Briga me za vize, bile, ne bile, pa nismo mi latinoamericka sirotinja pa da hrlimo u SAD!

 • Filip 👍:

  i oke, jer ne kuzim koga vraga moras ic bas u ameriku , po kaj