Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNEM

Muke Hrvata s vizama za Ameriku

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
15.05.2019.
u 21:56

Lanjska stopa odbijenih viza porasla je u odnosu na godinu ranije s 5,10 na 5,92 posto, a razlog je više tražitelja za koje se sumnja da u SAD-u nisu turistički nego one žele ostati raditi

Hrvati će se još morati strpjeti prije negoli im budu ukinute vize za SAD. Loša je vijest da je po najnovijim američkim podacima lanjska stopa odbijenih viza - koja se mora spustiti ispod tri posto kako država ušla u program izuzeća iz viznog režima sa SAD-om - čak porasla u odnosu na godinu ranije.

Porast sa 5,1 posto u 2017. na 5,92 posto lani veže se uz veći broj tražitelja viza za koje postoji snažna indikacija da umjesto turističkog boravka tamo zapravo žele raditi, posebno zato što navode da u Americi imaju rodbinu koja ima tvrtku ili obrt.

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od četvrta ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Kuščević bi brojio potpise, HNS za promjenu zakona

>>Jandroković: Ići ću u Bleiburg, ali u privatnom aranžmanu

>>Roko uoči nastupa na Eurosongu: Opuštam se u Tel Avivu igrajući Playstation i čuvam glas za polufinale

>>Bas Eickhout: Stranke centra gube snagu, trebaju nas za većinu

>>Gastarbajteri nikad traženiji: Njemačkoj nedostaje 1,38 milijuna radnika, toliko ih ima Hrvatska

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Zvjerko10
Zvjerko10
06:07 16.05.2019.

Pa kako je to moguće? Pa Hrvatska aktivno ne sukreira američku vanjsku politiku. Predsjednice, učinite nešto! Kako ono netko reče da su Ameri prijatelji i partneri? Jesu dok treba slati vojnike na ruske granice.

PO
pogledudaljinu
00:10 16.05.2019.

Zaista je nevjerojatno da se jednoj maloj zemlji kao sto je nasa sa svega nesto vise od 4 mil. stanovnika namece vizni rezim za USA iako smo clanica EU. To je diskriminacija nasih gradjana. Isto tako, smijesno je i pomisliti da bi nasi gradjani toliko hrlili preko "bare" kao da tamo cvjetaju ruze. Kakva nam je to diplomacija ? Sto je predsjednica ucinila po tom pitanju ?

HH
Hrvoje Hrk !!
06:20 16.05.2019.

i oke, jer ne kuzim koga vraga moras ic bas u ameriku , po kaj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije