Naslovnica Vijesti Kućni ljubimci

Može izazvati ozbiljne probleme - povlači se ova hrana za pse

U priopćenju pojašnjavaju da je vitamin D esencijalni nutrijent za pse, ali da peroralni unos povišenih razina tog vitamina može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.
25. ožujka 2019. u 17:36 1 komentara 1252 prikaza
Ilustracija
Foto: Danny Lawson/Press Association/Pixsell

Zbog potencijalno mogućih povećanih razina vitamina D, koje kod pasa mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme uključujući i poremećenu funkciju bubrega, američka tvrtka Hill’s Pet Nutrition je kao proizvođač s tržišta povukla neke svoje konzerve s hranom za pse.

Antun Ulamec Antun Ulamec 'Pas ne smije napasti moju bebu jer to znači da nisam uspio. Onda je gotovo'

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu u ponedjeljak je obavijestila potrošače o dobrovoljnom opozivu konzervi Hill’s® Prescription Diet® Canine i/d 12x 360g (SKU Number: 8408T, LOT: 092020T27) te Hill’s® Science Plan® Mature Adult Active Longevity Chicken 12x370g (SKU Number: 8055U, LOT: 112020T25).

U priopćenju pojašnjavaju da je vitamin D esencijalni nutrijent za pse, ali da peroralni unos povišenih razina tog vitamina može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.

Psi mogu iskazivati simptome kao što su povraćanje, gubitak apetita, pojačan osjećaj žeđi, pojačano mokrenje, pojačano slinjenje i gubitak tjelesne težine. Primjena povišenih razina vitamina D može rezultirati s ozbiljnim zdravstvenim problemima kod pasa, uključujući poremećenu funkciju bubrega.

ukrali psa Nevjerojatno VIDEO Mazio mu je psa, a onda mu je skinuo ogrlicu...

Iz Agencije napominju da vlasnici čiji su psi konzumirali bilo koju od hrane navedene na listi proizvoda, te čiji psi pokazuju bilo koje od navedenih simptoma, trebaju kontaktirati svog veterinara. U većini slučajeva, očekuje se potpuni oporavak životinje nakon prestanka hranjenja tim proizvodima.

Vlasnicima pasa koji su eventualno kupili proizvode navedenih serija savjetuje se prestanak hranjenja pasa tim proizvodima.

Potrošače pozivaju da za sve dodatne informacije kontaktiraju proizvođača na adresi contactus@hillspet.com, ili uvoznika i distributera za Hrvatsku, info@ddlzagreb.hr, +385 1 3017 011. Dostupne informacije mogu se pronaći i ovdje.

VIDEO Na Farmici spas našli psi, mačke, magarac, praščići...:

OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
  • koriolis:

    Jadni cucki,kak' su ugrozeni,nema Pupavog da ih brani.Ugrozeni skoro kao Srbi.Hoce li pasti zuti?