Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opasnost

Može izazvati ozbiljne probleme - povlači se ova hrana za pse

Ilustracija
Foto: Danny Lawson/Press Association/Pixsell
25.03.2019.
u 17:36

U priopćenju pojašnjavaju da je vitamin D esencijalni nutrijent za pse, ali da peroralni unos povišenih razina tog vitamina može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.

Zbog potencijalno mogućih povećanih razina vitamina D, koje kod pasa mogu izazvati ozbiljne zdravstvene probleme uključujući i poremećenu funkciju bubrega, američka tvrtka Hill’s Pet Nutrition je kao proizvođač s tržišta povukla neke svoje konzerve s hranom za pse.

Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu u ponedjeljak je obavijestila potrošače o dobrovoljnom opozivu konzervi Hill’s® Prescription Diet® Canine i/d 12x 360g (SKU Number: 8408T, LOT: 092020T27) te Hill’s® Science Plan® Mature Adult Active Longevity Chicken 12x370g (SKU Number: 8055U, LOT: 112020T25).

U priopćenju pojašnjavaju da je vitamin D esencijalni nutrijent za pse, ali da peroralni unos povišenih razina tog vitamina može dovesti do mogućih zdravstvenih problema ovisno o samoj razini vitamina i duljini primjene.

Psi mogu iskazivati simptome kao što su povraćanje, gubitak apetita, pojačan osjećaj žeđi, pojačano mokrenje, pojačano slinjenje i gubitak tjelesne težine. Primjena povišenih razina vitamina D može rezultirati s ozbiljnim zdravstvenim problemima kod pasa, uključujući poremećenu funkciju bubrega.

Iz Agencije napominju da vlasnici čiji su psi konzumirali bilo koju od hrane navedene na listi proizvoda, te čiji psi pokazuju bilo koje od navedenih simptoma, trebaju kontaktirati svog veterinara. U većini slučajeva, očekuje se potpuni oporavak životinje nakon prestanka hranjenja tim proizvodima.

Vlasnicima pasa koji su eventualno kupili proizvode navedenih serija savjetuje se prestanak hranjenja pasa tim proizvodima.

Potrošače pozivaju da za sve dodatne informacije kontaktiraju proizvođača na adresi contactus@hillspet.com, ili uvoznika i distributera za Hrvatsku, info@ddlzagreb.hr, +385 1 3017 011. Dostupne informacije mogu se pronaći i ovdje.

VIDEO Na Farmici spas našli psi, mačke, magarac, praščići...:

Ključne riječi

Komentara 1

KO
koriolis
22:21 25.03.2019.

Jadni cucki,kak' su ugrozeni,nema Pupavog da ih brani.Ugrozeni skoro kao Srbi.Hoce li pasti zuti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije