Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi problemi za 'programsku koaliciju'

Mostovac Markotić prozvao splitskog gradonačelnika da se iza leđa partnerima dogovara s HDZ-om

Gradsko vijeće Splita nije se konstituiralo iz prvog pokušaja
Miroslav Lelas/PIXSELL
15.10.2021.
u 14:16

Mostovac Josip Markotić na Facebooku je objavio kako je HDZ ušao u prikrivenu, kako je napisao, "kombi-koaliciju" s gradonačelnikom Puljkom, a Vice Mihanović je postao žetončić gradonačelnika.

Novi problemi za "programsku koaliciju" koja podržava gradonačelnika Ivicu Puljka u splitskom Gradskom vijeću. Mostovac Josip Markotić na Facebooku je objavio kako je HDZ ušao u prikrivenu, kako je napisao, "kombi-koaliciju" s gradonačelnikom Puljkom, a Vice Mihanović je postao žetončić gradonačelnika.

"Gradonačelnik je iza naših leđa i bez naše suglasnosti uvrstio u dnevni red iduće sjednice točku o KK Split osiguravši s HDZ-ovcima potrebne ruke za izglasavanje. Iako je HDZ prije samo mjesec dana odbio podržati netransparentno ulijevanje javnog novca u profesionalni klub pod krinkom financiranja omladinskog pogona, a što je protivno Zakonu o sportu, odjednom su se "predomislili" i odlučili biti "konstruktivni", premda vodstvo kluba ni u novom pokušaju nije ponudilo ništa novo što bi nas uvjerilo u nužnost ulijevanja 7 milijuna kuna javnog novca u KK Split u odnosu na prvi put. Iako im je dokument pun gramatičkih pogrešaka i potpuno amaterski napravljen, nisu zaboravili staviti značajno povećanje plaće upravi. Toliko o tome kako im prijeti stečaj", napisao je Markotić.

Dodao je kako se njihovi prijedlozi ignoriraju i tjednima im se ne odgovara na detaljno obrazložene inicijative koje bi podigle kvalitetu života građana, gradonačelnik u suradnji s HDZ-om njima iza leđa "po hitnom postupku" donosi netransparentne odluke stavljajući nas pred gotov čin.

-S obzirom da gradonačelniku očito više odgovaraju zakulisne igre s HDZ-om nego transparentna i iskrena suradnja s nama na korist svih građana, mi u takvim igrama nećemo sudjelovati. I da parafraziram vožda iz Kaštela, ujedno i mentora Vice Mihanovića: nitko ne pita koliko je Puljak platio podršku HDZ-a. Uskoro će se saznati...- napisao je Markotić. Ivica Puljka u Gradskom vijeću podržavaju vijećnici Centra, koalicije koju predvodi Pametno za Split i Dalmaciju, SDP, Most i dva nezavisna vijećnika. Nemaju koalicijski sporazum, okupili su se pod antihadezeovskom i antikerumovskom agendom. Puljak je već ranije na više točaka gubio podršku partnera pa time i većinu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije