Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRITIKA IZ REDOVA OPORBE

Most: Vlada pogoduje velikima i korporacijama na štetu malih poduzetnika

Nikola Grmoja
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
20.04.2020.
u 13:05

Jedini zakon koji još nije došao na raspravu u Sabor je moratorij na kredite i kamate, što Most zahtijeva. Tražimo od Vlade da shvati da su svi oni koji sada žele poslovati u Hrvatskoj heroji i da im treba olakšati poslovanje“, naglasio je Grmoja.

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je ustvrdio da Vlada i Državni inspektorat pogoduju velikima i korporacijama nauštrb malih poduzetnika te da prema bankama Banski dvori imaju blagonaklon stav jer odbijaju uvesti moratorij na kredite.

„Što se tiče postupanja Državnog inspektorata, ne smiju postojati dvostruki kriteriji. Ne može nešto nekima biti dopušteno, a nekima zabranjeno. Opravdanje za zatvaranje pojedinih ugostiteljskih objekata ne postoji. Objašnjenje Stožera da ne može ista osoba izdavati i naplaćivati hranu ne stoji jer takvu situaciju imamo u svakoj pekarnici. Isti kriteriji i uvjeti moraju biti za sve“, kritizirao je Grmoja na konferenciji na novinare zatvaranje 30-ak ugostiteljskih objekata.

Kada je riječ o ponašanju Državnog inspektorata, ako je netko odlučio poslovati i držati ljude zaposlene u uvjetima krize i dostavljati hranu, onda prema njima treba pristupiti savjetodavno, a ne ići s ovako teškim i drakonskim kaznama zbog nekakvih minimanih tehničkih uvjeta, smatra Grmoja.

"Vidjeli smo da prvo ide kažnjavanje, a danas se donosi pravilnik koji o načinu na koji ugostitelji mogu poslovati. Našim ugostiteljima, obrtnicima, poduzetnicima trebaju jasne upute ako se ide sada u relaksaciju mjera, svatko tko radi mora znati na koji će način moći poslovati. Ovo nije dobar put i zahtijevamo da Vlada prestane s ovakvim ponašanjem, a posebno poručujem glavnom državnom inspektoru Andriji Mikuliću da je dosta pogodovanja velikima i korporacijama nauštrb malih“, poručio je.

Naglasio je i da je vidljivo da Vlada prema bankama ima blagonaklon stav. „Jedini zakon koji još nije došao na raspravu u Sabor je moratorij na kredite i kamate, što Most zahtijeva. Tražimo od Vlade da shvati da su svi oni koji sada žele poslovati u Hrvatskoj heroji i da im treba olakšati poslovanje“, naglasio je Grmoja.

Njegov stranački kolega Marko Sladoljev podsjetio je da su HDZ i SDP zajednički donijeli odluku da hrvatska dijaspora u Saboru ima tri predstavnika i da se može glasati samo u diplomatskim predstavništvima.

„Izjava Arsena Bauka predstavlja istinski prezir prema onima koji su iselili iz Hrvatske, upravo zbog loših politika HDZ-a i SDP-a i sada su se oni ujedinili, ne dozvoljavajući elektronsko i dopisno glasanje“, ocijenio je Sladoljev.

Bauk se jučer usprotivio tom Mostovu prijedlogu, izjavivši da „SDP neće podržati izmjene Ustava koje bi išle na elektronsko i dopisno glasovanje iz vrlo jednostavnog razloga jer smatramo da bi se na taj način dramatično promijenio i povećao utjecaj dijaspore na izbore“.

 

Ključne riječi

Komentara 7

DD
duda.dudica
13:52 20.04.2020.

Most zahtijeva... kad vidim takve izjave, osip dobijem. Vidjeli smo vas jednom na djelu, hvala lijepa, bilo je dovoljno!

BO
bolonjez
13:53 20.04.2020.

zašto se ovakvim propalim političarima uopće daje medijski prostor?

MA
manipulacija
13:50 20.04.2020.

Grmoja, dosta pametovanja i populizma, radije daj svoju plaću kao što je dala cijela Vlada za pomoć onima kojima je potrebna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije