Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDJELI PERAJU

VIDEO Kupači mislili da je morski pas zalutao na plažu kod Vira: Uspjeli ga otjerati

Morski pas kod Vira
Foto: Screnshot
12.07.2019.
u 13:15

Kružio je oko plutajućih bova satima kao da nije znao prijeći tu granicu.

Osječani, koji su na ljetovanju na otoku Viru, mislili su da imaju bliski susret s morskim psom te su životinju uspjeli otjerati od plaže. Iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo javili su kako ipak nije riječ o morskom psu, nego o drugoj vrsti ribe.

Ivan i Mate Ravlić objasnili su za 24 sata kako su se jedni kupači uzbunili vidjevši peraju, dok su drugi nastavili mirno plivati i kupati se. Kako kažu, kružio je oko plutajućih bova satima kao da nije znao prijeći tu granicu.

– Bio je uplašen, teško je plivao i s teškoćom zaranjao. Brat i ja pojurili smo ga vidjeti čim nas je mama ujutro probudila da nam kaže da je morski pas u moru. Mislim da je to jadranski modrulj, a tako su govorili i ljudi na plaži. Zato nas i nije bilo strah jer smo znali da nije ljudožder. Uskočili smo u kajak i veslali prema njemu, a on se uplašio. Na kraju je uspio zaroniti ispod ograde i otplivati. Htjeli smo ga samo pogledati, ali izgleda da smo ga na kraju otjerali. Čuli smo komentare s plaže, vikali su nam "vidi ove kauboje" – rekao je Ivan Ravlić za 24 sata dodajući kako je "virski Moky" dug oko 1,90 metara. 

Kako su u komentaru na Facebooku obavijestili iz Instituta za oceanografiju i ribarstvo, ipak nije riječ o morskom psu.

"U pitanju nije morski pas nego iglan – Tetrapturus belone. Dobili smo na uvid kvalitetnije fotografije iste životinje", stoji u komentaru.

 

Ključne riječi

Komentara 6

NE
Neonacionalist
13:13 12.07.2019.

Ma šta ta psina uopće radi u moru i još straši kupače .

DU
Deleted user
14:55 12.07.2019.

Na fotki je prije delfin nego morski pas!!!

ŠT
ŠtoReći
13:25 12.07.2019.

a bit će zbog dvije noge nije znao preći granicu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije