Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zasjedanje HBK

Mons. Mate Uzinić: Radimo na tome da se i razvedeni mogu pričestiti

Zagreb: Konferencija za medije o 63. redovitom plenarnom zasjedanju HBK
Patrik Macek/PIXSELL
22.10.2021.
u 23:17

Važno nam je da se nitko ne osjeti odbačenim. I s druge strane, da ne izgubimo iz vida da su brak i obitelj ‘radost ljubavi’ – rekao je mons. Uzinić

Hrvatski biskupi pripremaju dokument “Ususret svima bez iznimke”, kojim će se, između ostaloga, omogućiti i pričest nekim razvedenim i ponovno vjenčanim bračnim parovima u duhu pobudnice “Amoris laetitia - radost ljubavi”. Točnije, dokumentom će omogućiti da se stupnjevito pristupi onim parovima koji “ne žive ideal kršćanske obitelji”, kako je rekao nadbiskup koadjutor riječki mons. Mate Uzinić na kraju jesenskog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije.

– Možda će u se u nekim slučajevima i naći način da se dođe do toga, ali procesom razlučivanja u konkretnim slučajevima vidjet će se postoji li ili ne postoji u bitnom subjektivna krivnja osobe koja bi sprečavala da ona može biti u milosti, pa i pristupiti sakramentima. Ako ne postoji, onda će se u pojedinim slučajevima i moći donijeti takva odluka, no to je proces koji treba proći kroz sve stupnjeve – pojasnio je mons. Uzinić i dodao da dokument još nije dovršen, ali da će slijediti razmišljanje iz 8. odjeljka “Amoris laetitia”.

– Važno nam je da se nitko ne osjeti odbačenim. I s druge strane, da ne izgubimo iz vida da su brak i obitelj ‘radost ljubavi’ – rekao je mons. Uzinić i dodao da Crkva želi staviti obitelj u središte njezina zalaganja, jer „živimo u vremenu u kojem je obitelj sve više društveno marginalizirana, prepuštena sama sebi“.

Mate Uzinić dodao je i da je jedna od najvažnijih nakana ove Godine obitelji “osvijestiti mladima važnost ljubavi, sebedarja, kako bi onda i odnos prema braku i prema obiteljskom životu bio drukčiji“

VIDEO: Zoran Milanović o ministru Banožiću i smjeni brigadira

 

 

Komentara 4

NA
Narod
12:23 23.10.2021.

Je li to NWO?

NA
Nadalinaaa
12:32 23.10.2021.

Bergoglio je prije tjedan dana otvorio veliku biskupsku sinodu koja će trajati dvije godine, a koju mnogi nazivaju „III. vatikanski sabor“. To je sinoda od koje se očekuje da će u potpunosti IZMIJENITI Katoličku crkvu kroz dugotrajni proces „savjetovanja“ i „osluškivanja“ o tome kakva bi Crkva trebala biti, uključujući i savjetovanje sa poganima i katolicima koji ne prakticiraju svoju vjeru. Ovo je Great Reset u Vatikanu kako bi se priklonili novonormalnom svijetu s geslom "Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer!"

OK
Omladinac koji to nije
09:30 23.10.2021.

Brak bi trebalo biti radost ljubavi. A, sta raditi kada je nestane bez povratka? Zivot nije shema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije