Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unosan biznis

Mladineo nećaku dao posao, a brat njemu posudio 100.000 eura

\'15.02.2008., Ksaver, Zagreb - Vinko Mladineo, direktor Fonda za zastitu okolisa i energetsku ucinkovitost.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL\'
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
04.12.2010.
u 08:45

Kapetan Ivica Mladineo uhićenom bratu Vinku 2008. godine posudio je novac za stan, a njegov sin ima posao koji je sufinancirao i Fond za okoliš

Enigma kako je Vinko Mladineo, uhićeni šef Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kojeg je Vlada smijenila, u gotovini isplatio 300.000 eura za luksuzni stan u Zagrebu polako se raspetljava.

Plomba na starom stanu

Pozajmicu od 100.000 eura za kupnju tog stana 2008. godine dao mu je brat kapetan Ivica Mladineo i kao osiguranje jamstva tog zajma upisao založno pravo, tj. hipoteku na njegov stari stan u Vukovarskoj ulici u Zagrebu, što smo otkrili uvidom u zemljišne knjige. Iako je riječ o popriličnoj svoti, ta pozajmica možda i ne bi bila toliko zanimljiva niti sporna da posao odvoza otpada sa zadarskih otoka nije dodijeljen tvrtki Obalna plovidba Split, koja je u vlasništvu Deana Mladinea, sina Ivice Mladinea, odnosno nećaka uhićenog Vinka.

Iako odvoz smeća s tih otoka financira Grad Zadar i ugovor je o tom poslu s Obalnom plovidbom sklopila zadarska gradska tvrtka Čistoća, on je dio projekta koji su zajednički provodili, odnosno sufinancirali, Grad Zadar i Fond za zaštitu okoliša! Fond je sufinancirao sanaciju divljih odlagališta otpada na zadarskim otocima, a brodovi tvrtke u vlasništvu Mladineova nećaka odvozili su smeće na kopno. Samo u 2006. Grad Zadar i Fond u to su uložili 11 milijuna kuna. Samo ove godine Čistoća je s Obalnom plovidbom ugovorila posao odvoza otpada za 2,8 milijuna kuna.

Ivica Mladineo potvrdio nam je kako je bratu Vinku posudio 100.000 eura, koje mu ovaj još nije vratio, i to za kupnju stana te da je njegov sin vlasnik Obalne plovidbe. No, kapetan Mladineo tvrdi kako to što njegov sin ima unosan biznis sa smećem nema nikakve veze s njegovim uhićenim bratom Vinkom, a niti s njegovom pozajmicom od 100.000 eura.

– Mi smo stara pomorska obitelj i tim se poslom već dugo bavimo – tvrdi Ivica Mladineo.

U krugovima bliskim zaštiti okoliša već se dugo bruji kako je Mladineov nećak posao s Gradom Zadrom, odnosno zadarskom Čistoćom, dobio navodno zahvaljujući utjecajnom stricu Vinku. Tvrtka Obalna plovidba nastala je iz Zore brodarske zadruge, koja je bila u vlasništvu Ivice Mladinea.

Streloviti rast

U 2008. i 2009. Obalna plovidba doživljava strelovit rast, prihodi joj u prošloj godini u odnosu na 2008. rastu 40,5 posto. Iako smo jučer zvali i Deana Mladinea, vlasnika te tvrtke, nitko se u njegovu poduzeću nije javljao na telefon. U Gradu Zadru su, pak, potvrdili kako je Fond sufinancirao sanaciju odlagališta otpada, a oni su iz gradskog proračuna platili odvoz otpada s otoka do obale.

Ključne riječi

Komentara 36

DA
dario2612
10:14 04.12.2010.

ima unosan posao sa smećem? ako sam nešto saznao iz stranih filmova i problema sa smećem u Napulju je da posao sa smećem je uvijek u rukama mafije

JA
jaruzelskia
09:08 04.12.2010.

Prvi!!

SV
svnedjelja
09:16 04.12.2010.

bolje dati posla braticu nego nekom bosandjerosu ili crvenom kmeru heheheheehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije