Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNA DOJAVA

Mladić izmislio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama: Prijete mu do tri godine zatvora

Ilustracija
Pixabav
17.02.2021.
u 11:06

Ovakve lažne dojave mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama, poručuju iz policije

Nakon što su 22. siječnja dobili dojavu o prometnoj nesreći u Kruševu, žurno su intervenirali policija, hitna pomoć i vatrogasci, no dolaskom na mjesto nesreće vidjeli su kako se ona zapravo nije dogodila. 

Otkriveno je kako je bila riječ o lažnoj dojavi, a centar 112 zvao je 19-godišnjak koji je u 21.13 sati rekao da se dogodila prometna nesreća dva vozila te kako ima ozlijeđenih osoba. 

Kako je priopćila PU zadarska, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv 19-godišnjaka se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog lažne uzbune

- Ovakve lažne dojave mogu ugroziti druge osobe kojima je u isto vrijeme doista potrebna pomoć tih službi, stoga apeliramo na građane da ne dojavljuju lažne obavijesti i ne upućuju lažne pozive za pomoć hitnim službama kako ne bi ugrozili druge osobe ili njihovu sigurnost. Također upozoravamo da time čine kazneno djelo "lažne uzbune“ za koje je predviđena kazna zatvora u trajanju do 3 godine, dodaju iz policije. 

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije