Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nalazi potvrdili

Mladić hospitaliziran u bolnici u Zaboku nema koronavirus

Opća bolnica Zabok
Foto: Marko Prpić/Pixsell
13.02.2020.
u 16:09

Muškarac mlađe životne dobi koji je nedavno bio u Kini zaprimljen je u bolnicu jučer iza 13 sati. Bio je dobrog općeg stanja, s blagim simptomima atipičnim za koronavirus

Muškarac koji je jučer zaprimljen u Opću bolnicu Zabok i bolnicu hrvatskih veterana zbog sumnje na koronavirus, nije zaražen, izvijestio je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina.

Testovi analize briseva provedeni u Klinici za infektivne bolesti 'Dr. Fran Mihaljević' u Zagrebu su negativni.

Muškarac mlađe životne dobi koji je nedavno bio u Kini zaprimljen je u bolnicu jučer iza 13 sati. Bio je dobrog općeg stanja, s blagim simptomima atipičnim za koronavirus.

– U skladu sa službenim protokolom izrađenim prema smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva te u suradnji sa svim ostalim nadležnim institucijama pacijenta smo izolirali, uzeli smo uzorke brisa nosa, ždrijela i krvi te ih poslali u Zagreb – navodi ravnatelj zabočke bolnice.

Danas u 15.30 sati stigla je potvrda da su nalazi negativni, odnosno da kod pacijenta nema infekcije koronavirusom.

– Važno je naglasiti da smo svjesni potencijalne opasnosti, ali da nema potrebe za panikom. U slučaju da na području Krapinsko – zagorske županije dođe do pojave korona virusa, mi i sve ostale zdravstvene ustanove imamo pomno pripremljen protokol za postupanje prema smjernicama Kriznog stožera Ministarstva zdravstva i bit ćemo spremni pravodobno i efikasno reagirati. U tu svrhu, pripremljene su četiri smještajne jedinice s posebnim ulazom, ovdje, u Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana. Važno je da javnost bude upoznata s time, kako se ne bi nepotrebno brinula – priopćio je Tihomir Vančina. 

VIDEO Predstavljene mjere prevencije širenja koronavirusa

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije