Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJETIO MU JE

Mladić godinama iznuđivao župnika: Dobio novac, dva automobila i vikendicu na moru

Ilustracija
Pixabay
01.04.2023.
u 18:46

Svećenik je sve prijavio policiji tek nakon incidenta prošle godine u prosincu. Tijekom vožnje u župnikovu vozilu na obilaznici Virovitice, mladić je uperio pištolj prema njemu i zaprijetio da će ubiti njega i njegove bližnje.

Mladića (26) tereti se da je godinama iznuđivao svećenika (60) na virovitičkom području. Općinsko državno odvjetništvo protiv njega zbog toga provodi istragu. Kako doznaje Danica, mladić je župnika oštetio za više od 600.000 kuna. Naime, on mu je dao gotovo 100.000 kuna, darovao dva automobila vrijedna 17.000 eura i vikendicu na moru vrijednu najmanje 50.000 eura.

Nije poznato u kakvom su odnosu bili, no vjeruje se da je sve počelo 2019. godine kada je iznuditelj prijetio da će se ubiti te da će počiniti zlo i svećeniku ako mu ne bude davao novac. Sumnja se da je jednom prilikom zatražio iznos od 30.000 kuna kako bi platio svoje dugove, istovremeno prijeteći oštećeniku upotrebom noževa.

U veljači 2019. godine u Ivanić Gradu, poslao je svećeniku više SMS poruka u kojima mu je prijetio. Župnik mu je potom prepisao svoj automobil kojeg je mladić prodao. U rujnu iste godine, mladić mu je prijetio i prislanjao užareni predmet na tijelo. Svećenik je tada kod javnog bilježnika ovjerio ugovor o darovanju vikendice. Potkraj listopada, župnik mu je zbog straha za život prepisao i svoj drugi automobil. 

Svećenik je sve prijavio policiji tek nakon incidenta prošle godine u prosincu. Tijekom vožnje u župnikovu vozilu na obilaznici Virovitice, mladić je uperio pištolj prema njemu i zaprijetio da će ubiti njega i njegove bližnje. Tražio je 57.000 kuna, a svećenik mu je dao 50.000. Nakon toga, sve je prijavio policiji.

VIDEO Srušio se mali avion prilikom polijetanja u Puli, ima poginulih, otkazani svi letovi iz zračne luke

 

Ključne riječi

Komentara 15

LI
liliZG
20:45 01.04.2023.

ovo je samo posljedica, a što je uzrok?

DU
Deleted user
20:20 01.04.2023.

Uh puno je župnik napravio toga prije, kada je spreman plačati aute i vikendice, dobro je da crkva ima love i zna na kaj potrošit...

Avatar zoster1
zoster1
22:14 01.04.2023.

Ja mislio da je biti svećenik duhovni poziv a kad ono...vikendice,auti,novci...lijepo je biti svećenik !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije