Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Počelo suđenje

Mladić (20) vozio pijan i izazvao nesreću u kojoj su poginula dva tinejdžera

Mario Obradović
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/7
11.04.2016.
u 14:38

"U cijelosti je priznao da je kriv, da je počinio kazneno djelo kakvo mu se stavlja optužnicom na teret. Ništa ne negira, zna da je kriv i čeka kaznu" - rekao je odvjetnik Marko Rafaj.

Na Općinskom sudu u Sisku započelo je suđenje Mariju Obradoviću (20) iz Petrinje koji je na Božić 2014. pijan izazvao prometnu nesreću u kojoj su poginuli 15-godišnji Nikša Lučić i 16-godišnji Matko Križanović.

Obradović je na Badnju večer izašao van s prijateljima, obilazio kafiće i oko tri sata ujutro na Božić krenuo kući. Vozio je svoju Golf trojku a s njim se u automobilu nalazio Nikša Lučić, dok su Matka pokupili na putu. Nadomak Matkove kuće Marijo je, zbog brzine, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u rasvjetni stup. Matko Križanović poginuo je na licu mjesta, Nikša Lučić umro nakon nekoliko dana u bolnici od teških ozljeda dok je Marijo prošao bez ozljeda.

Izmjereno mu je 1,98 promila alkohola u krvi. Na sudu u Sisku sudi mu se za izazivanje prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a prijeti mu od tri do 12 godina zatvora.

Na suđenju u ponedjeljak Obradović je iznio svoju obranu.

"U cijelosti je priznao da je kriv, da je počinio kazneno djelo kakvo mu se stavlja optužnicom na teret. Ništa ne negira, zna da je kriv i čeka kaznu" - rekao nam je njegov odvjetnik Marko Rafaj.

Na idućem ročištu saslušat će se obitelj poginulih mladića, kao i roditelji Marija Obradovića koji je na suđenju prvi put izrazio sućutu roditeljima poginulih.

>>Sjeo u automobil pijanog prijatelja i poginuo stotinjak metara od kuće

Komentara 3

Avatar Ironman0105
Ironman0105
22:52 11.04.2016.

Nas Bozic njima ne znaci nista, osim dana za alkohol. Njihov je Bozic nekoliko tjedana poslije. Jos samo jedan razlog da napokon javno priznamo sve razlike koje su goleme, i posaljemo ih sve nazad od kud su dosli. Turske opasnosti vise nema, nasa im zastita vise nije potrebna, i mogu se vratiti u zemlju svojih predaka.

DU
Deleted user
18:32 12.04.2016.

Zaista? U Hrvatskoj su ubojice i pijandure samo oni drugi? Nijedan žužić, Horvatinčić i sl. nisu zločinci, makar pijani pobili i pregazili ljude? Stvarno! Neki se ne znaju odmaknuti od stoljeća sedmog. Žalosno da su toliki ljudi prekinuli ne samo školovanje, nego očito i osobnu želju da se informiraju, napreduju, uče..da razgovaraju snagom svog znanja i argumenata, a ne frazama i parolama koje su čuli od nekih priučenih "majstora" politike.

PE
Perunovic
22:26 11.04.2016.

dva ------- tinejdžera . ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije