Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mladež HDZ-a: Ovo je sumrak demokracije, Kukuriku koalicija udara na slobodu govora

24. siječnja 2015. u 12:58 39 komentara 2300 prikaza
Mladež HDZ-a i transparent
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Natpis "Kukuriku Vlada smanjuje prihode Gradu Puli + IDS u Vladi sramotno šuti = povećanje troškova vrtića i učeničkog prijevoza - šporka politička trgovina" koji je u petak uoči svečanosti obilježavanja početka radova na gradnji nove bolnice policija oduzela Mladeži HDZ-a , kako ga premijer i uglednici koji su stigi u Pulu ne bi vidjeli, nikako nije mogao ugroziti sigurnost premijera – tvrdi Vedran Leutar, predsjednik pulske Mladeži HDZ-a.

A upravo zbog toga, nastavlja, policija ga je oduzela i kad je završila svečanost vratila, no tada ga mladi hadezeovci nisu htjeli preuzeti.

- Nismo ga htjeli uzeti natrag jer nam je oduzet kad nam je trebao. Nismo mogli poslati poruku Kukuriku koaliciji i IDS-u koji sluganski šuti dok se Pulu i Istru iskorištava pa kad ne mogu odgovoriti koalicijskim partnerima "udaraju" na džepove građana - rekao je Leutar tvrdeći da ga je policija privela u vozilo i oduzela mu transparent po političkom nalogu. U subotu na konferenciji za novinare mladi hadezeovci simbolički su ponovno ispisali transparent i ponovili da je riječ o udaru na slobodu govora i sumraku demokracije.

Mladež HDZ-a i transparent | Autor : Duško Marušić/PIXSELL Foto: Duško Marušić/PIXSELL

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Prije tjedan dana Kukuriku koalicija snažno je podržala milijune ljude u pokretu "Ja sam Charlie" u obranu prava na slobodu govora,a iste demokratske standarde ne prihvaća kad se isto pravo odnosi na njih – zaključio je Leutar.

Mladež HDZ-a podržao je i predsjednik pulske organizacije stranke Zrinko Kajfeš koji je postupanje policije nazvao neprofesionalnim i nedemokratskim, a Kukuriku koaliciji poručio je da su pokazali da se ne zalažu za toleranciju i pravo na različitost kada se radi o njihovim neistomišljenicima.

Iz PU istarske opovrgnuli su da su oduzeli transparent i priveli članove mladeži navodeći da su nakon dojave organizatora o transparentu provjerili identitet osoba koje su ga nosile i njegov sadržaj za koji su utvrdili da "ne potiče na uporabu nasilja, na nacionalnu, rasnu ili vjersku mržnju ili bilo koji oblik nesnošljivosti".

>>Grabar-Kitarović: Ograđujem se od komentara mladeži HDZ-a, to je nedopustiv rječnik

Elipso

 • perfa57:

  Isto je bilo i kada je Tito dolazio u Zagreb. Ako mislite da je ovo izolirani slučaj varate se, sjetite se uhićenja mladih u Splitu prilikom ljepljenja plakata s likom Josipovića. Demokracija na Kukuriku način.

 • Avatar comparator
  comparator:

  Evo ti komunističke demokracije na djelu ! Prekoračenje ovlasti policije ,predizborne aktivnosti na teret proračuna i diskriminacija političkog izražavanja. Možda bi trebalo ovo dići na razinu evrope i pokazati im tko je ovdje istinski demokrat a tko despot tiranin i fašist .

 • LeonardS:

  IDS mora vračati uslugu SDP-u i na ovakav način, jer trenutno vladajuča garnitura ne čisti Istru od korupcije to je svima jasno, a ovakvi su primjeri očiti, te u iščekivanju novih izbora vata ih panika