Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Radna mjesta i porast standarda najvažniji su ciljevi iduće vlade'

Novosel pozdravlja inicijative za reforme, ali naglašava da one nisu same po sebi dovoljne
05. siječnja 2016. u 12:04 28 komentara 1105 prikaza
Tomislav Karamarko i Božo Petrov
Foto: Grgur Žučko/pixsell
Pogledajte galeriju 1/2

– Povećanje stope zaposlenosti, stvaranje kvalitetnih radnih mjesta, porast životnog standarda i osiguranje kvalitetnih i dostupnih javnih i socijalnih usluga ubrajaju se u najvažnije ciljeve koji stoje pred idućom vladom te su ujedno mjerila kojima će se ocjenjivati njezina uspješnost – rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel u priopćenju upućenom predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku i predsjedniku Mosta Boži Petrovu koji pregovaraju o sastavljanju nove vlade.

Novosel pozdravlja inicijative za reforme državne uprave, za povećanje kvalitete upravljanja u javnom sektoru i upravljanja javnim dugom, ali naglašava da one nisu same po sebi dovoljne te da se pitanja zapošljavanja i socijalne politike moraju rješavati paralelno sa stvaranjem pretpostavki gospodarskog rasta. Stoga SSSH poziva Karamarka i Petrova da u nastavku pregovora u fokus rasprave stave i ova pitanja.

– Ulaganje u ljude, shvaćeno u najširem smislu i uključujući kvalitetu radnih mjesta, obrazovanje i cjeloživotno učenje te zdravstvenu i socijalnu zaštitu, unatoč mjestimično nužnim racionalizacijama, ne smije se promatrati kao trošak, već kao investiciju koja će pozitivno utjecati kako na životni standard i socijalnu koheziju, tako i na sam gospodarski rast – poručuje Novosel.

>> Most će u pregovorima igrati ping-pong dok se sve ne posloži onako kako želimo

>> Božo Petrov: Ja i Karamarko ulazimo kao potpredsjednici Vlade

Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
 • Guougele:

  .'Radna mjesta i porast standarda najvažniji su ciljevi iduće Vlade' ???????????????.......................... . ."Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011. godine proizlazi da je u Hrvatskoj oko 450 tisuca funkcionalno nepismenih osoba. . Pritom se funkcionalno nepismenom osobom smatra osoba koja nema ... prikaži još!ma završen u osnovnu školu. Situacija je medutim mnogo lošija. Zadnji podatci govore i o vecoj brojci - oko 580 tisuca funkcionalno nepismenih ................................... Jedna trecina radno sposobnog stanovništva u nas nema završenu srednju školu, a svega je 2,7 posto stanovništva visokoobrazovano.......

 • Guougele:

  + 7% onih koji uopce nisu išli u školu ( potpisuju se križicem),........... i još onih10% koji se samo znaju potpisati...i još 10% koji imaju samo 4 razreda, pa onih koji imaju 8 razreda,............ još 10% onih koji su završili ... prikaži još! neke zanate uz pomoc cacinih odojaka,.............. pa nešto kompilatora.............'Radna mjesta i porast standarda najvažniji su ciljevi iduće Vlade' ???????????????...

 • Avatar juricamesko
  juricamesko:

  ukoliko ne dođe do bitnog pomaka do kraja tjedna a nastavi se ova kakfonija iz redova Mosta treba Karamarko sve to presjeći pa i po cijenu novih izbora.dati im rok da se odluče i ako ne mogu neka to javno ... prikaži još! kažu.ne može cijela država biti talac njihove samovolje i neodlučenosti.treba konačno početi nešto i raditi.