Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mladen Novosel:

'Radna mjesta i porast standarda najvažniji su ciljevi iduće vlade'

Tomislav Karamarko i Božo Petrov
Foto: Grgur Žučko/pixsell
1/2
05.01.2016.
u 12:04

Novosel pozdravlja inicijative za reforme, ali naglašava da one nisu same po sebi dovoljne

– Povećanje stope zaposlenosti, stvaranje kvalitetnih radnih mjesta, porast životnog standarda i osiguranje kvalitetnih i dostupnih javnih i socijalnih usluga ubrajaju se u najvažnije ciljeve koji stoje pred idućom vladom te su ujedno mjerila kojima će se ocjenjivati njezina uspješnost – rekao je predsjednik SSSH Mladen Novosel u priopćenju upućenom predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku i predsjedniku Mosta Boži Petrovu koji pregovaraju o sastavljanju nove vlade.

Novosel pozdravlja inicijative za reforme državne uprave, za povećanje kvalitete upravljanja u javnom sektoru i upravljanja javnim dugom, ali naglašava da one nisu same po sebi dovoljne te da se pitanja zapošljavanja i socijalne politike moraju rješavati paralelno sa stvaranjem pretpostavki gospodarskog rasta. Stoga SSSH poziva Karamarka i Petrova da u nastavku pregovora u fokus rasprave stave i ova pitanja.

– Ulaganje u ljude, shvaćeno u najširem smislu i uključujući kvalitetu radnih mjesta, obrazovanje i cjeloživotno učenje te zdravstvenu i socijalnu zaštitu, unatoč mjestimično nužnim racionalizacijama, ne smije se promatrati kao trošak, već kao investiciju koja će pozitivno utjecati kako na životni standard i socijalnu koheziju, tako i na sam gospodarski rast – poručuje Novosel.

>> Most će u pregovorima igrati ping-pong dok se sve ne posloži onako kako želimo

>> Božo Petrov: Ja i Karamarko ulazimo kao potpredsjednici Vlade

Komentara 28

GU
Guougele
13:15 05.01.2016.

.'Radna mjesta i porast standarda najvažniji su ciljevi iduće Vlade' ???????????????.......................... . ."Prema zadnjem popisu stanovništva iz 2011. godine proizlazi da je u Hrvatskoj oko 450 tisuca funkcionalno nepismenih osoba. . Pritom se funkcionalno nepismenom osobom smatra osoba koja nemama završen u osnovnu školu. Situacija je medutim mnogo lošija. Zadnji podatci govore i o vecoj brojci - oko 580 tisuca funkcionalno nepismenih ................................... Jedna trecina radno sposobnog stanovništva u nas nema završenu srednju školu, a svega je 2,7 posto stanovništva visokoobrazovano.......

GU
Guougele
13:45 05.01.2016.

+ 7% onih koji uopce nisu išli u školu ( potpisuju se križicem),........... i još onih10% koji se samo znaju potpisati...i još 10% koji imaju samo 4 razreda, pa onih koji imaju 8 razreda,............ još 10% onih koji su završili neke zanate uz pomoc cacinih odojaka,.............. pa nešto kompilatora.............'Radna mjesta i porast standarda najvažniji su ciljevi iduće Vlade' ???????????????...

Avatar juricamesko
juricamesko
12:28 05.01.2016.

ukoliko ne dođe do bitnog pomaka do kraja tjedna a nastavi se ova kakfonija iz redova Mosta treba Karamarko sve to presjeći pa i po cijenu novih izbora.dati im rok da se odluče i ako ne mogu neka to javno kažu.ne može cijela država biti talac njihove samovolje i neodlučenosti.treba konačno početi nešto i raditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije