Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RADILA JE SA ZARAŽENIMA

Mlada liječnica (28) izgubila bitku s koronavirusom: Virus je oslabio i vaskularni sustav

Adeline Fagan
Foto: GoFundMe
23.09.2020.
u 13:46

Njezina sestra Maureen kazala je kako se 28-godišnjakinja zarazila dok je brinula za pacijente oboljele od koronavirusa u hitnoj službi

Adeline Fagan, mlada liječnica iz Teksasa, preminula je od koronavirusa s kojim se borila posljednja dva mjeseca.

Ova 28-godišnja liječnica koja je bila na drugoj godini specijalizacije u Houstonu doznala je da je pozitivna na COVID-19 u srpnju. Smještena je odmah u izolaciju, no njezino se stanje pogoršalo.

Na respiratoru je završila 3. kolovoza, ali je nakon nekoliko tjedana borbe za život ipak izgubila bitku.

Njezina sestra Maureen kazala je kako se 28-godišnjakinja zarazila dok je brinula za pacijente oboljele od koronavirusa u hitnoj službi te je sada pokrenula GoFundMe kampanju za plaćanje troškova liječenja.

– Nije dobro reagirala na respirator pa su liječnici tada poduzeli posljednji preostali korak koji je bio na raspolaganju, priključili su je na ECMO aparat koji oksigenira krv – ispričala je njezina sestra.

Adeline je preminula 19. rujna zbog krvarenja u mozgu.  

– Svi su bili shrvani, medicinske sestre, liječnici i, naravno, mi. Liječnik je rekao da su već vidjeli ovakve komplikacije kod pacijenata koji su bili priključeni na ECMO. Vaskularni sustav također je bio oslabljen virusom, što je rezultiralo krvarenjem. Preostale minute proveli smo grleći se, tješeći i razgovarajući s Adeline. A onda je svijet stao. Ako možete napraviti samo jednu stvar, budite ''Adeline'' na svijetu. Budite strastveni u pomaganju drugima, imajte osmijeh na licu, smijeh u srcu i Disneyjevu melodiju na usnama. Volimo te, Adeline, svim srcem – objavio je njezin otac Brant Fagan.

VIDEO Mogu li se simptomi koronavirusa pojaviti i odmah nestati

Ključne riječi

Komentara 35

Avatar mikioni
mikioni
14:27 23.09.2020.

Uzas. Strasno. RIP.

DU
Deleted user
14:55 23.09.2020.

Pokoj vječni daruj joj Gospodine!Trebamo više ovakvih ljudi, svaka čast..da sam bar 5% kao ova liječnica..RIP

MK
mksdk
15:12 23.09.2020.

Iz članka od prije par dana: "Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je u utorak kako vjeruje da je u Hrvatskoj 400 tisuća ljudi bilo u kontaktu s virusom, što još nije dovoljno za "imunitet krda" za koji bi se trebalo zaraziti daleko više ljud". S današnjim danom je u RH preminulo od corone ili s coronom 257 osoba. Iz toga proizlazi da je stvarna smrtnost cca 0,06%.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije