Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐIMURJE

Mještani napali policajce, maloljetnik kamenom oštetio 'maricu'

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
16.11.2020.
u 12:17

Utvrđeno je i da su 23-godišnjak, 32-godišnjak te 43-godišnjakinja počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, dok je 22-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari

U naselju Piškorovec u Međimurskoj županiji kamenovano je policijsko vozilo i napadnuti policajci. U subotu oko 14 sati, prilikom obilaska naselja Piškorovec, nepoznata osoba bacila je kamen u stražnji dio službenog kombija i oštetila ga.

Kad su policajci uhićivali 22-godišnjaka osumljičenog da je bacio kamen, nekoliko mještana napalo je policijske službenike i onemogućilo ih u dovršenju službene radnje. Prilikom izlaska policijskih službenika iz naselja, nepoznati počinitelj kamenom je razbio bočno staklo na službenom vozilu.

- Tijekom nastavka kriminalističkog istraživanja vezano uz opisana kaznena djela, policijski službenici uhiti su i priveli u policijsku postaju pet osoba u dobi od 22, 23,32 i 43 godine te maloljetnika - izvijestila je danas PU međimurska.

Osnovano se sumnja da je maloljetnik počinio kaznena djela napada na službenu osobu, prisile prema službenoj osobi i oštećenja tuđe stvari, pa je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske. Temeljem pismenog naloga nadležnog državnog odvjetnika maloljetni osumnjičenik pušten je na slobodu.

Utvrđeno je i da su 23-godišnjak, 32-godišnjak te 43-godišnjakinja počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, dok je 22-godišnjak počinio kazneno djelo oštećenja tuđe stvari.

Kriminalistička istraživanja vezano uz opisana kaznena djela i  prekršaje narušavanja javnog reda i mira (vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika), nastavljaju se, kažu u policiji.
 

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
12:39 16.11.2020.

poznato je vec godinama da sec policijska patrola ni usred bijela dana ne usudi doci u romska naselja.....?????

AI
Ante III
12:55 16.11.2020.

Tak nam treba .Treba glasat za desnicu u Hrvatskoj.V Medimurju trebamo Orbana i zandare

SI
sisavac
12:29 16.11.2020.

pa bilo bi fer od policije i medija da nas izvijeste kako je prošao ovog ljeta održani predizborni skup novog/starog manjinskog zastupnika u hrvatskom saboru. zašto nije bilo nikakvih prijava za remećenje javnog reda i mira, ugrožavanja sigurnosti građana, zbog silne pucnjave kojom su mještani okolnih naselja bili izloženi.. to da oni policiju vrijeđaju, napadaju, to znamo već dugo dugo, al da se baš ništa po tom pitanju ne poduzima, a problem samo raste, je pitanje za sustav, kako on misli stvari staviti pod kontrolu kad je par generacija odraslo u uvjetima kad im nitko ništa ne može, kad su krađe normalna pojava, kad ljudi ostaju bez strojeva, ograda, ni veš ne mogu sušiti vani.... otišlo predaleko, dana su im prava kakva nemaju nigdje na svijetu niti jedne manjine, i eto nam sad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije