Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BJELOVAR

Mjere za ostanak liječnika i medicinskog osoblja dosad potpisalo 109 osoba

Bjelovar: Ispred Opće bolnice postavljeni trijažni šatori za nove pacijente
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/5
01.04.2020.
u 13:43

Ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch potvrdio je da su mjere bile učinkovite i da su pokrenute u pravom trenutku.

Trajne mjere za zadržavanje liječnika i privlačenje novih te medicinskog osoblja za rad na području Bjelovarsko-bilogorske županije dosad je potpisalo 109 osoba, što se pokazalo iznimno važnim u vrijeme kada je zbog koronavirusa taj kadar najpotrebniji, priopćili su u srijedu iz te županije.

„Pandemija koronavirusa pokazala je koliko je važan zdravstveni sustav. On se sastoji od zgrada, opreme i tehnike i sada radimo novu zgradu Opće bolnice Bjelovar, no puno su važniji ljudi koji čine taj zdravstveni sustav i stoga mi je drago što smo prije godinu i pol prvi u Hrvatskoj u suradnji sa strukom uveli trajne mjere potpore za ostanak liječnika, specijalista, ali i naših medicinskih sestara, farmaceuta i drugih", istaknuo je župan Damir Bajs.

Kako je rekao, potpisano je 15 novih ugovora koji su otpremljeni poštom onima koji su ih zahtijevali i sada je 109 ugovora na snazi. "Županija time omogućava svakom liječniku koji dođe kod nas da dobije 20 tisuća kuna potpore za podstanarstvo, stručno usavršavanje ili stambeni kredit“, istaknuo je župan Bajs.

Ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch potvrdio je da su mjere bile učinkovite i da su pokrenute u pravom trenutku.

"Koristimo mlade snage koje su se javile na taj projekt, a s obzirom na to da sada imamo relativno dobar broj liječnika koji koristi te mjere, možemo reći da imamo kadar koji može odgovoriti na ovu epidemiju“, istaknuo je ravnatelj Allouch.

VIDEO: U Bjelovaru je održan sastanak vezan uz koronavirus

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije