Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju
Povratak na članak

Mirando Mrsić: Radnici su nepovratno izgubili 17 mlrd. kuna

Iznenadila me tolika briga za predsjednič ku mirovinu. I predsjednik države treba dijeliti sudbinu ostalih građana

Komentari 81

OB
-obrisani-
22:51 11.02.2012.

ZAMISLITE SI Radili ste 30 godina imate milijone usparane u mirovinskom fondu to je vas novac a oni FRAJERI odlucuju kojiko smijete dignuti mirovinu svaki mjesec i kad umrete oni vam pokupe taj novac Zamislite i to imate milijune u u vasem fondu a oni vam daju mizernu mirovinu od vaseg usparanog novca kojim ne mozete na kraj mjeseca. Milijoneri A UMIRETE OD GLADI

VL
MA
margaritas
22:52 11.02.2012.

gospodine ministre zasto ne naplatite poslodavcima dug za mirovinsko

VL
Avatar Becarina
Becarina
15:54 13.02.2012.

Ako ne ispadne lazov i odrzi predizborna obecanja,hrvatski radnik ce samo dobiti.

VL
ST
stefj
22:44 11.02.2012.

Hm, opet laž o pohvalama... I MMF i svjetska banka rekle su da je smjer za smanjenje deficita proračuna dobar, ali isto tako su rekle da su rezovi puno premali i da je porezno opterećenje puno preveliko. A tzv. porezna reforma iliti nova porezna deračina samo će dodatno opetretiti ionako previše opterečene građane i poduzeća na izdisaju. Možemo očekivati daljnnji gubitak radnih mjesta u privredi i daljnji bijeg kapitala. Novi kapital uz ovakvu birokraciju, ovakav odnos i ovakve cijene sigurno neće doći. Čeka nas jako teška godina i slijedeća još teža, a vlada i dalje ide u krivom smjeru... Zašto se vlada ne može ugledati na Njemačku ili neku sličnu državu...

VL
CH
chemica
22:45 11.02.2012.

Mirovinsku reformu je stopirao HDZ dolaskom na vlast pa sada imamo katastrofu. Umjesto da se novac od prodaje INE ubacio u mirovinski sustav, on je nepovratno potrošen pa sada kom opanci kom obojci. Para za penzije niotkuda na vidiku pa ajmo penzići. Nazad na posao. Radnika nema dovoljno da zarade za vaše mirovine pa morate sami. Bedaci, a bute opet glasali za tog svog hadezeja? Sigurno već \"domoljubi\" imaju u pripremi poneko \"iznenađenje\" da će nam i praunuci cviliti od muke. Za sada su nam \"samo\" djecu upropastili da mogu lijepo svi skupa objesit torbu na rame pa u bijeli svijet, ako žele živjeti kao ljudi, naravno. Za unuke ćemo još vidjeti kako im bude.

VL
OB
-obrisani-
22:45 11.02.2012.

Svi pametuju VASIM NOVCEM U mirovinske fondove ide VAS novac kojeg sparate dok radite TIM novcem oni se sluze da ulazu dizu i spustaju burzu tako da vam kradu novce koje vi ulazete u mirovinske fondove, na to ni kamatutu ne dobivate, svaku godinu vam prazne fondove. Mirovinske fondove nebi se smilo ulagati u nista vec da vi sami odlucujete ako hocete da se u nesto ulaze, ako ih samo sparate na banki do mirovine imat cete vise u kamatama nego usparanog novca i kad je vrijeme za mirovinu trazite vas novac da vam posalju na vas racun jer je to VAS novac a ne novac neke stranke.

VL
OB
-obrisani-
22:54 11.02.2012.

11.02.2012. u 22:45h chemica je napisao/la: Mirovinsku reformu je stopirao HDZ dolaskom na vlast pa sada imamo katastrofu. Umjesto da se novac od prodaje INE ubacio u mirovinski sustav, on je nepovratno potrošen pa sada kom opanci kom obojci. Para za penzije niotkuda na vidiku pa ajmo penzići. Nazad na posao. Radnika nema dovoljno da zarade za vaše mirovine pa morate sami. Bedaci, a bute opet glasali za tog svog hadezeja? Sigurno već \"domoljubi\" imaju u pripremi poneko \"iznenađenje\" da će nam i praunuci cviliti od muke. Za sada su nam \"samo\" djecu upropastili da mogu lijepo svi skupa objesit torbu na rame pa u bijeli svijet, ako žele živjeti kao ljudi, naravno. Za unuke ćemo još vidjeti kako im bude. ********** Ova država, njeni sinovi, i unuci cvile i cviliti će dok se god na političkoj sceni može naći ovakva nevjerovatna komunistička gamad kao i komunstički izbljuvci poput tebe ! A sve to možemo zahvaliti samo tome da smo bili milostivi prema vama najgore zamislivom ljudskom otpadu i ološu, tj. komunistima, koje je trebalo istriojebiti do korijena i to vašem modelu iz 1945. godine znanom pod zajedničkim nazivom \"Bleiburg\".

VL
OB
-obrisani-
22:54 11.02.2012.

Po cemu je jedan predsjednik zasluzan mirovine ako je radio samo jedan mandat a radnik koji radi cijeli zivot dobiva mrvice od svog usparanog novca. NAROD mora da se suprostavi tim NEPRAVEDNIM LOPOVSKIM ZAKONIMA koje su vlastodrsci donijeli u SVOJUJU KORIST REVOLUCIJA

VL
ST
stefj
22:58 11.02.2012.

Dracun, je sve je to u redu što govoriš, ali pogledaj alternativu: prvi mirovinski stup. Znači ja danas radim da bih platio mirovinu sadašnjim penzionerima, istovremeno jedva nešto štedim za svoju staorst. A kako imamo kvalitetne političare, što mogu očekivati? Daljnji gubitak radnih mjesta i propadanje privrede. Što to preneseno znači za moju starost? Da neće biti nikoga tko bi radio i meni plaćao penziju, a budući da ja nisam štedio neću imati niti ušteđevine. Bolje bilo kakav fond i mali godišnji prinos nego ništa...

VL
OB
-obrisani-
23:02 11.02.2012.

11.02.2012. u 22:58h stefj je napisao/la: Dracun, je sve je to u redu što govoriš, ali pogledaj alternativu: prvi mirovinski stup. Znači ja danas radim da bih platio mirovinu sadašnjim penzionerima -- Ti ne radis da bi platio sadasnjim umirovljenicimaa TO JE LAZ Sadasnji umirovljenici su radili citav zivot i sad bi trebali uzivati u novcu kojeg su sparali za svoje stare dane a nema ni puno tih dana u tim godinama, KAO sto TI sada radis i svaki mjesec sparas za mirovinu a niti kamatu ne dobijes za taj novac i kad dodes u godine nitko nece radit za tvoju mirovinu VEC ces zivjeti od svoje mirovine koju si SPARAO dok si radio.

VL
TE
teoodd
23:05 11.02.2012.

Iako Mesić i Josipović nezaslužuju ni penziju ni platu oni su samo pojedinci i bitno ne utječu na budzet.Oni samo služe sad ovim novim gulikožama da odvračaju pažnju od glavnog problema.Tristo tisuča nezaposleni su ogromna i jedina energija koja može da povuče ka uspjehu.Ali vi izabrašte čovjeka koji nikad ništa nije stvorio svojim radom da vas zaposli.Izgleda da vi još vjerujete u čuda ?

VL
OB
-obrisani-
23:07 11.02.2012.

Dakle, koji je ovo Biserko!!! hahahaha.. pa to je cirkus!! \"Najbolja mjera za smanjenje nezaposlenosti je otvaranje novih radnih mjesta\"... hahahaha. joj jadniče.. jesmo mi najebali s ovom Vladom!!! pa to su jazavci obični - ti nemaju pojma o pojmu!! O mili Bože!! \"Osim pasivnih mjera postoje i aktivne mjere socijalne politike\".... hahahha... pa ovo je razina 5.razreda osnovne škole... gdje su tebe jadniče našli ? Ministrica hahaha.. okoliša hahaha bi kamerama snimala kontejnere .. ma mršššš nepismenjaci i nesposobnjaci!! Ma ukinuti sve to ... živit ćemo bez vlade i točka.

VL
OB
-obrisani-
23:12 11.02.2012.

11.02.2012. u 23:05h teoodd je napisao/la: .Oni samo služe sad ovim novim gulikožama da odvračaju pažnju od glavnog problema -- TOCNO i ne samo oni svi pametuju i uzdizu se na njihov racun zapravo trebalo bi sve guzonje koji pametujuuju provjerit po cemu su zasluzni svoje place.

VL
ST
stefj
23:12 11.02.2012.

Dracun, krivo, prvi mirovniski stup baziran je na solidarnosti, a ne štednji. Na solidarnosti današnjih zaposlenih, koji uplaćuju u prvi stup iz kojih se isplaćuju mirovine. Nema tu neke štednje ili sličnog. To je naslijeđeno od prošlog sustava. Da bi tako nešto funkcioniralo treba imati nekoliko puta više zaposlenih nego penzionera, a mi smo negdje 1:1. Samo su 2 izlaza - ili reforma, ili zaposliti 4 puta više ljudi, a ova (i prošla) vlada sigurno nije sposobna napraviti tako nešto. Uostalom, oni su povećanjem poreznih davanja postigli maksimum i pokazali svoje shvaćanje države i privrede...

VL
OB
-obrisani-
23:13 11.02.2012.

\"Najbolja mjera za smanjenje nezaposlenosti je otvaranje novih radnih mjesta\"... ..... moj Mrsiću.. i ti mrsiš bez veze, ostavi se toga jel ti ne ide... Pa cijeli svijet... cijela ekonomska znanost se godinama upinje da razriješi kako zaposliti 1 radnika.. a on hladno \"zaključuje\" kako treba otvarati nova radna mjesta. E .. jebiga.. stvarno .. ne znam više što da kažem. \"Ako nemaju kruha, neka jedu kolače\"... u tom stilu ... fujjj koja nesposobnost!!!

VL
DU
Deleted user
23:23 11.02.2012.

\"Najbolja mjera za smanjenje nezaposlenosti je otvaranje novih radnih mjesta\". Zvuči kao Grunf iz Alana Forda - \"Ako želiš pobjediti ne smiješ izgubiti\". Hej kostopilac, a tko će odgovarati za uništena radna mjesta i milijarde gubtika? SDP-ovi ili HDZ-ovi udbaški potomci?

VL
AL
alapača
23:27 11.02.2012.

šta misli reći s time da su izgubljena neuplaćena sredstva za doprinose? zar za takav kriminal postoje kratki rokovi zastare?

VL
DE
deda58
23:27 11.02.2012.

stefj Uz radni staž od 40 godina uplatio sam u FOND (zovi ga štednjom, solidarnošću ili kako ti drago) najmanje 500 000 kuna. Uz to sam odvajao i za tvoj dječji doplatak i školovanje i sada ti tvrdiš da radiš za mene ? I nisam radio u kancelariji nego u svim vremenskim uvjetima i sada gotovo invalid.

VL
ST
stefj
23:39 11.02.2012.

deda58, ono što si uplaćivao u fond koristilo se da bi se isplaćivale mirovine tadašnjim umirovljenicima (i za još svašta). Cijeli sustav nije koncipiran kao štednja, već kao solidarnost, u tome i je problem. Uplaćen novac nije privatno vlasništvo, već vlasništvo fonda i namijenjen je isplati mirovina trenutnih umirovljenika. A za dječji doplatak i školovanje, da, uplaćivali ste za mene, kao što ja sada uplaćujem za svoju i drugu djecu. No isto tako, danas ja uplaćujem za vašu mirovinu... I dok je to do sada bar donekle funkcioniralo, u budućnosti sigurno neće. Već danas nedostaje skoro 2 milijarde mjesečno da bi se isplatile sve mirovine.

VL
JS
ja sam gladan
22:35 11.02.2012.

Ovaj trabunja! Do sada je povratak na staro radno mjesto ovisio o dogovoru ili potpisivanju sporazuma sa ranijim poslodavcem. Taj problem bi trebalo riješiti na način da nakon mandata, bio on u Saboru, ili negdje drugdje, dužnosnik ima pravo vratitii na svoje radno mjesto..... Pa svi ti dužnosnici nemaju nigdje radnog staža! Sa faksa u Sabor! Kam se bude vratila Opančička?

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.