Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministrova reakcija na stres: Komadina hospitaliziran zbog čira

Neslužbeno doznajemo kako nije isključeno da je riječ o reakciji na stres zbog nove dužnosti, odnosno dolaska na čelo jednog od najvećih resora, koji je uz to proteklih godina i dodatno opterećen velikim brojem afera
21. veljače 2012. u 17:46 51 komentara 3 prikaza
'27.12.2011., Zagreb - Zlatko Komadina dolazi na sjednicu Vlade Republike Hrvatske. Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'

Ministar Zlatko Komadina hospitaliziran je na Zavodu za gastroenterologiju u zagrebačkoj bolnici Rebro, priopćili su kasno popodne iz Vlade, ne navodeći razloge hospitalizacije.

Komadina je još u petak bio na pregledu kod gastroenterologa, pregledao ga je njegov kolega ministar zdravlja Rajko Ostojić. Na današnjem ponovnom pregledu, zaključeno je da ministar prometa, pomorstva i veza ostane u bolnici. Neslužbeno se od drugih članova Vlade doznaje da je Komadini proradio čir, a to tumače njegovom reakcijom na stres.

Ministar zdravlja Rajko Ostojić u HTV-ovoj emisiji Otvoreno potvrdio je da je Komadina u petak primljen u bolnicu, te da će obrada trajati još nekoliko dana. Iako u emisiji, kako je rekao, Ostojić nije očekivao pitanje o zdravstvenom stanju svoga kolege, za ministra Komadinu je rekao da se osjeća relativno dobro no nije iznosio više detalja pravdajući to pravom pacijenta na privatnost.

Komadina, koji je preuzeo jedan od najtežih resora u Vladi, koji je opterećen brojnim aferama iz prethodne Vlade, itekako je pod velikim stresom. Osim ogromnog posla što ga je dočekao, nesređenog i pomalo kaotičnog stanja u resoru, Komadina je dodatno bio pod pritiskom zato što su očekivanja od njega bila velika, a on se baš i nije najbolje snašao na novoj funkciji.

Priznao je to i sam u intervjuima, da nije baš spreman preuzeo resor, objašnjavajući kako nije znao koliko je zbilja teško stanje u ministarstvu koje je preuzeo. S druge strane, pak, njegovi kritičari spočitavaju mu činjenicu da je Komadina jedan od rijetkih članova SDP-a koji je unaprijed znao da će biti ministar u budućoj vladi, a najmanje godinu dana je znao da će preuzeti baš resor prometa, mora i instrastrukure pa je tako imao dovoljno vremena pripremiti se za taj posao.

Kako doznajemo od viskopozicioniranih izvora u Vladi, mnogi ministri pa i sam premijer nisu zadovoljni izvdebom Komadine kao ministra. A oni koji ga poznaju, kažu kako je i on svega toga svjestan. Kritike na njegov račun stižu sa svih strana, neki otvoreno kažu da se ne razumije u svoj resor, a za to im je dokaz "lapsus" oko pet tisuća radnika viška u HŽ-u, zbog čega se Komadina javno ispričavao. Uz to, Komadina ima velikih problema oko okupljanja svog tima, teško pronalazi suradnike, a jednog koji mu je trebao biti ključni pomoćnik, Vladimira Ferdeljija, izgubio je nakon samo mjesec dana.

Elipso

 • Avatar hrvoje horvat
  hrvoje horvat:

  Vidim,ne žali ga se puno po komentarima.

 • Avatar WindFucker
  WindFucker:

  S kim se druži i radi, ja sam bio siguran da Komadina ima dobar želudac... No, izgleda da niti on nije mogao izdržati u tom društvu...

 • Avatar puky
  puky:

  ... mislio sam da će linić ptvi zaleči ali evo njegov drug iz rijeke je prvi podlegao velikom pritisku vršenja odgovorne domovinske vlasti ... jedno je bilo b****i iz oporbe a drugo je raditi ... strava ...

Message