Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
naljutila šveđane

Ministrica rezala tortu u obliku Afrikanke pa izazvala skandal

Kobe Bryant
Foto: REUTERS
1/2
18.04.2012.
u 21:35

Kako bi podsjetila na okrutna sakaćenja afričkih žena, ministrica je prva odrezala komadić \'\'neukusne\'\' torte u području \'\'genitalija\'\' čime je razotkrila unutrašnjost načinjenu od crvenog punjenja. Taj je čin revoltirao mnoge.

Švedska ministirca kulture Lena Adelsohn Liljeroth izazvala je bijes udruga za ljudska prava koje traže njenu ostavku jer je rezala tortu u obliku gole afričke domorotkinje, piše Daily Mail.

Da najbolje najmere često znaju završiti i ne baš tako dobro uvjerila se švedska ministrica koja je na otvorenju izložbe Svjetski dan umjetnosti u Muzeju moderne umjetnosti u Stockholmu prisustvovala spektaklu kojeg su mediji dan kasnije okarakterizirali \'\'rasističkim\'\'.

Kako bi podsjetila na okrutna sakaćenja afričkih žena, ministrica je prva odrezala komadić \'\'neukusne\'\' torte u području \'\'genitalija\'\' čime je razotkrila unutrašnjost načinjenu od crvenog punjenja. Taj je čin revoltirao mnoge, a najviše Udrugu Afrikanaca koja je zatražila Leninu ostavku.

- Reći da je ovo učinjeno u dobroj namjeri samo je dodatno izrugivanje ljudi koji su žrtve rasizma i obrezivanja - rekla je Kitimbwa Sabuni, glasnogovornica udruge koja je karikaturalni kolač nazvala \'\'izrugivanjem rasizma\'\'. Sabuni je kazala i da je Lenino prisustvo na kanibalstički obojenom spektaklu samo dokaz njezine nesposobnosti.

Ministrica se oglasila priopćenjem u kojem ističe kako shvaća da je događaj uvrijedio mnoge, ali i da je on potpuno krivo shvaćen.

Komentara 7

OB
-obrisani-
23:24 18.04.2012.

Sjukt

Avatar perodeformero
perodeformero
06:14 19.04.2012.

Bravo ministrice, svaka čast. Nekima je to neukusno, ah jadni, baš mi ih je žao. Da li su ti dušebrižnici ikad zamislili kako je tim ženama. Cijeli život im je sjeban nakon takvog zvjerstva. Cilj je opravdao sredstvo!!!

Avatar flegmatik
flegmatik
22:12 18.04.2012.

Kakav uzas. Morbidan \"spektakl\", potpuno pogresna poruka, krajnje nesposobna ministrica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije