Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor djelatnika

'Ministrica nas blati, a o nama ništa ne zna'

milanka opačić
Patrik Macek/PIXSELL
15.07.2013.
u 20:46

Izjave potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike Milanke Opačić o službenicima u Ministarstvu su neetične, uvredljive, ponižavajuće i diskriminirajuće.

Izjave potpredsjednice Vlade i ministrice socijalne politike Milanke Opačić o službenicima u Ministarstvu neetične su, uvredljive, ponižavajuće, diskriminirajuće, u suprotnosti sa zaštitom privatnosti i privatnih podataka zaposlenika i sadrže elemente klevete, piše u pismu nekolicine djelatnika upućenom Sindikatu državnih i lokalnih službenika i namještenika. Pismo je njihovo reagiranje na izjave ministrice Milanke Opačić u tekstu “Potres u resoru M. Opačić: Ona smjenjuje, uzvraćaju joj tužbama” o odlasku njezina zamjenika, pomoćnice i ukupno 30-ak službenika.

– Gospođa Opačić mandat je započela bez obavljene službene primopredaje pa zato ni osobe koje sada “blati” i procjenjuje kao neradnike nisu imale priliku i mogućnost prezentirati stanje u sustavu, što je dotad učinjeno, te prenijeti preuzete obveze. Stoga je potpuno nejasno temeljem čega etiketira ljude o čijim stručnim, radnim i ljudskim kvalitetama niti išta zna niti su je zanimale – piše u pismu. Službenici se pitaju i je li to što čelnica tijela ne reagira na nezakonita rješenja, upozorenja i nalaze Ministarstva uprave, nego ih ponavlja, “poziv na nezakonit rad ili to znači da, ako je netko prije nje i radio na neodgovarajući način, može u istom tonu nastaviti i dalje".

Dodaju i da Ministarstvo istodobno provodi upravni i inspekcijski nadzor nad ustanovama socijalne skrbi te “zbog nepravilnosti u nalazima, ponekad samo administrativne naravi, čime nisu ugroženi korisnici, traži odgovornost i smjenu ravnateljice ili ravnatelja.”

>>Potres u resoru M. Opačić: Ona smjenjuje, uzvraćaju joj tužbama

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije