Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Ministri predlažu da Jeruzalem postane zajednički glavni grad

Jeuzalem metro
arhiva VL
08.12.2009.
u 19:38

Palestinci su pozdravili prijedlog minstara vanjskih poslova zemalja Europske unije, dok Izraelci tvrde da on ne donosi ništa novo i ne rješava probleme.

Ministri vanjskih poslova zemalja Europske unije iznijeli su prijedlog da Jeruzalem postane dvojni glavni grad Izraela i buduće države Palestine. Status ovog grada temeljni je kamen sukoba u postizanju mirovnog dogovora između Izraela i Palestinaca. Ovim su prijedlogom ministri zemalja EU odustali od ideje da bi glavni grad buduće države trebao biti istočni Jeruzalem. Dok su Palestinci pozdravili ovaj prijedlog, iz Izraela su poručili da ideja ne donosi ništa novo.

Ključne riječi

Komentara 10

BA
BanovinaHrvatska
22:06 08.12.2009.

problem je kompleksan, pravno gledano Izrael stoji jako lose, jer je zauzeo svoj dio Jeruzalema vojno 60-tih godina.Ali politicki medijski i vojno je puno jaci od buduce palestinske drzave. Izrael i Palestina trebaju dobiti jednak teritorij . Jer zna see da je zadnja legalna granica Palestine i Izraela iz 1949 a sve nakon toga je vojno osvajanje. Ko oce mir mora se i zrtvovat Palestinci se moraju odrec Terora i demokratizirat drustvo i Izrael odma porusiti sva naselja na zapadnoj obali i povuci se na svoj teritorij, i onda je mir a mir ce svima donijeti samo dobro.

SL
sljivo
03:18 09.12.2009.

Tesko ce tu biti mira, Arapi ne znaju u miru zivjeti.

SM
sudo.m
20:09 08.12.2009.

Ja mislim da je to vrlo dobra ideja.Sad Izrael mora pokazati da zeli mir,u sto ja sumnjam.Moraju prestati sa ugnjetavanjem ili ce im kad tad doci glave!Trebaju uciti iz svoje vlastite tragedije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije