Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Vrdoljak pretvorio se u Alana Forda pa lupio: 'Ne vjerujte onima koji lažu'

Premijer Milanović svojim posjetom Slavoniji odradio seriju izjava i komentara koji s tim posjetom nisu imali veze, ali je to za televizije bio pravi zgoditak da komentira polovicu pripremljenih priloga
26. srpnja 2014. u 14:00 7 komentara 1307 prikaza
Zoran Milanović,Gunja
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Jučerašnji odlazak premijera Milanovića u poplavljena sela u Slavoniji bio je pravi zgoditak za sve informativne emisije. Ovoga puta ne toliko zbog nes(p)retne izjave o puknutoj cijevi, kao utjehe poplavljenim ljudima, koju su svi tada iskoristili do maksimuma, već zbog činjenice da su novinari premijera mogli pitati o svim temama koje su zapljuskivale jučerašnji dan. I tako su se dnevnici pretvorili u red priloga o ovom i onom, pa red Milanovićeva komentara o tome i tome.

Saznalo se tako da zasad neće biti poreza na nekretnine, da slijedi novi rebalans proračuna, da u Hrvatskoj svega 10 posto mladih sudjeluje vodi obiteljska poljoprivredna gospodarstva... I sve to izravno od samoga premijera, čije su se izjave samo uljepljivale prema potrebi od priloga do priloga. Na Novoj TV najbolje su to kapitalizirali, jer su u kontradikciju doveli izjavu premijera Milanovića i ministra Vrdoljaka o pregovorima s mađarskim MOL­om, tj. ukazali na nekonzistentnu politiku vlade u tim pregovorima, jer premijer tvrdi da nema novca za otkup i preuzimanje mađarskog dijela, dok Vrdoljak tvrdi da će Hrvatska vratiti svoj udio.

No, Mađari su toliko u tim pregovorima iznervirali ministra gospodarstva Vrdoljaka, da se on proslavio u lapsusu dana, što je netko možda očekivao od Milanovića u Slavoniji, pa je alanfordovski izjavio: "Ne vjerujte ljudima koji lažu!" Da ga je Alan Ford mogao čuti, sigurno bi mu uzvratio u svome stilu, da primjerice ­ tko spava, nije budan. Dakle, Mađari, pripazite hoćete li i sljedeći puta lagati, jer vam sigurno nećemo vjerovati!

PLUS

Turistička inspekcija RTL­a u Splitu dala je pluseve čekaonicama trajekta i željezničkog kolodvora te minus autobusnoj. A od zahoda prolaz je dobio samo onaj u trajektnoj čekaonici.

MINUS

Za gledatelje s crno­bijelim tv­om: premijer je otkrio da novi traktor košta kao Audi A6, a dodatno su mu objasnili da se traktorom može zaraditi i traktor i spomenuti Audi.

pojavio se i lažni
Goga se obratila javnosti: 'Dogodilo se nešto nemoguće, blokirali su moj račun, ne mogu ništa više'
JUBIZOL
Energetski štedljiva kuća
Veliki vodič - zbog ovih kvalitetnih fasada godišnje možete uštedjeti i do dvije hrvatske plaće