Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
26.07.2014. u 14:00

Premijer Milanović svojim posjetom Slavoniji odradio seriju izjava i komentara koji s tim posjetom nisu imali veze, ali je to za televizije bio pravi zgoditak da komentira polovicu pripremljenih priloga

Jučerašnji odlazak premijera Milanovića u poplavljena sela u Slavoniji bio je pravi zgoditak za sve informativne emisije. Ovoga puta ne toliko zbog nes(p)retne izjave o puknutoj cijevi, kao utjehe poplavljenim ljudima, koju su svi tada iskoristili do maksimuma, već zbog činjenice da su novinari premijera mogli pitati o svim temama koje su zapljuskivale jučerašnji dan. I tako su se dnevnici pretvorili u red priloga o ovom i onom, pa red Milanovićeva komentara o tome i tome.

Saznalo se tako da zasad neće biti poreza na nekretnine, da slijedi novi rebalans proračuna, da u Hrvatskoj svega 10 posto mladih sudjeluje vodi obiteljska poljoprivredna gospodarstva... I sve to izravno od samoga premijera, čije su se izjave samo uljepljivale prema potrebi od priloga do priloga. Na Novoj TV najbolje su to kapitalizirali, jer su u kontradikciju doveli izjavu premijera Milanovića i ministra Vrdoljaka o pregovorima s mađarskim MOL­om, tj. ukazali na nekonzistentnu politiku vlade u tim pregovorima, jer premijer tvrdi da nema novca za otkup i preuzimanje mađarskog dijela, dok Vrdoljak tvrdi da će Hrvatska vratiti svoj udio.

No, Mađari su toliko u tim pregovorima iznervirali ministra gospodarstva Vrdoljaka, da se on proslavio u lapsusu dana, što je netko možda očekivao od Milanovića u Slavoniji, pa je alanfordovski izjavio: "Ne vjerujte ljudima koji lažu!" Da ga je Alan Ford mogao čuti, sigurno bi mu uzvratio u svome stilu, da primjerice ­ tko spava, nije budan. Dakle, Mađari, pripazite hoćete li i sljedeći puta lagati, jer vam sigurno nećemo vjerovati!

PLUS

Turistička inspekcija RTL­a u Splitu dala je pluseve čekaonicama trajekta i željezničkog kolodvora te minus autobusnoj. A od zahoda prolaz je dobio samo onaj u trajektnoj čekaonici.

MINUS

Za gledatelje s crno­bijelim tv­om: premijer je otkrio da novi traktor košta kao Audi A6, a dodatno su mu objasnili da se traktorom može zaraditi i traktor i spomenuti Audi.

Komentara 7

Avatar dotur vice
dotur vice
14:59 26.07.2014.

Dobro je netko nedavno napisao, ova vlada je kombinacija "mućki" i "alan forda".!

SE
sestrićna
14:31 26.07.2014.

plan 21 sve rješava :))

XA
xaron
19:23 26.07.2014.

Sve sami cirkusanti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije